Ära sea oma õnnele tingimusi ja näe seda, mis on elus hästi!

Copy
Dalí Getter Karat.
Dalí Getter Karat. Foto: Gerda Tomson

Õnnekoolitaja ja inspiratsiooniraamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat, kes korraldab koolitust «Järgmise taseme mina», sõnab, et me tihtipeale kipume oma õnnele seadma tingimusi. Tegelikult peaks aga leidma õnne iseenda seest. Kuidas seda teha?

Mis teeb sind õnnelikuks?

Karat soovitab maha istuda, pühenduda aja ning kirjutada üles kõik asjad, mis sind õnnelikuks teevad. Näiteks: ma olen õnnelik, kui saan trennis käia, olen õnnelik, kui mees tuleb õigel ajal koju, kui sõbranna helistab.

Raamat «88 õnnehetke».
Raamat «88 õnnehetke». Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

«Tee nimekiri asjadest ja luba endal olla täiesti aus ja filtriteta. Ära püüa olla õige, spirituaalne, lahtilaskev materiaalselt. Ole lihtsalt see inimene, kes tahes-tahtmata paneb tingimusi oma õnnele,» juhendab ta.

See nimekiri aitab aru saada, kui palju sa paned oma õnnele tingimusi - see, kui õnnelik sa oled, sõltub sellest, kas sa saad midagi ostetud, kas keegi teeb midagi, milline on välikeskkond.

Dalí Getter Karat rõhutab, et õnn on alati otsus ning saab alguse sinust. Saad igas hetkes valida, kas oled õnnelik või lased oma õnnetundel olla mõjutatud sellest, mis su ümber toimub – kas saad midagi, kas lähed kuskile, kas oled kellegagi koos, kas koosolemine on selline nagu tingimused sead.

Kuidas igal hetkel näha, mis on praegu hästi?

Kui tunned, et õnne ei ole, tasub peatuda ja vaadata enda ümber ja enda sisse ning küsida endalt: mis kõik on praegu hästi? «Olenemata selles, mis maailmas toimub, mis su elus käsil on, alati on praegu palju asju, mis on hästi,» rõhutab Karat. Hästi võib olla see, kui sul on kõht täis, temperatuur toas on mõnus, päike paistab, mis iganes!

«Igas hetkes on midagi head, me lihtsalt peame ise seda märkama ja ise otsustama, millele oma tähelepanu paneme,» ütleb Karat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles