PALJASTUS Trumpis kahelnud tippkindral suhtles salaja Hiinaga (1)

Copy
USA tippkindral Mark Milley.
USA tippkindral Mark Milley. Foto: Lisa Ferdinando/Dod/Scanpix

USA tippkindral Mark Milley oli jaanuari algul mures, et president Donald Trump on väljunud kontrolli alt, ning võttis salaja ühendust Hiinaga, ilmneb uuest raamatust «Hädaoht».

Staabiülemate ühendkomitee esimees Mark Milley olevat andnud abidele käsu mitte asuda kohe tegutsema ühegi Trumpi võimaliku otsuse peale tuumajõude kasutada ning helistas Pekingi rahustamiseks Hiina kindralile, kirjutavad ajakirjanik Bob Woodward ja tema kaasautor Robert Costa peatselt ilmuvas teoses.

Woodwardi tööandja Washington Post ja Costa tööandja CNN avaldasid teisipäeval katkendeid raamatust «Peril» («Hädaoht»), kus kujutatakse Milleyt organiseerimas Pentagoni ja luurekogukonna vastuseisu Trumpi võimalikele sammudele pingete eskaleerimiseks Hiinaga pärast kaotust mullustel presidendivalimistel.

Milley helistas oma Hiina ametivennale Li Zuochengile kaks korda – esmalt vahetult enne Trumpi valimiskaotust 30. oktoobril ning siis 8. jaanuaril, kaks päeva pärast seda, kui Trumpi poolehoidjad Kapitooliumile tormi jooksid. Ta kinnitas telefonivestlustes, et vabariiklasest presidendi Hiina-vastane retoorika ei kasva mingil juhul üle otseseks sõjategevuseks. 

Pentagon on keeldunud raamatu väiteid kommenteerimast.

Pikemalt ERRist

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles