Tallinna Keskraamatukogus tuleb noortekirjanduse päev «Mina loen, aga sina?»

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Berit Kaschan.
Berit Kaschan. Foto: Erakogu

Teisipäeval, 21. septembril korraldab Tallinna Keskraamatukogu veebis eesti noortekirjanduse päeva «Mina loen, aga sina?». Üritus on suunatud eelkõige vene keelt kõnelevatele noortele, aga toimub eesti keeles ja osalema on oodatud kõik huvilised.

Üritusel tutvustab kirjandusteadlane ja –terapeut Berit Kaschan kirjandusteraapiat ja viib läbi kirjandusteraapilise harjutuse. Eesti kirjanduse uurija Jaanika Palm teeb ülevaate eesti noortekirjandusest ja jagab palju põnevaid lugemissoovitusi. Kirjanik Sass Henno lahkab koos noortega vestlusringis «Kuidas elad, noor?» kirjanduses esinevaid muresid ja rõõme. Kirjanik ja tõlkija Jelena Skulskaja teatritunnis toimub noortelt-noortele arutelu sellest, kuidas kujuneb luuletustest lavastus.

Eesti kirjanduse uurija Jaanika Palm.
Eesti kirjanduse uurija Jaanika Palm. Foto: Erakogu

Kõigi inimeste vahel, kes lahendavad veebis eesti noortekirjanduse teemalise testi; jagavad sotsiaalmeedias postitust või laenavad 21. septembril Tallinna Keskraamatukogu osakondadest ja haruraamatukogudest noortekirjandust, loositakse välja Eesti autorite noorteraamatuid. Lisainfo Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Osavõtt on tasuta. Loengutesse ja töötubadesse eelregistreerimine toimub e-posti aadressil vko@tln.lib.ee. Päevast toimuvat otseülekannet saavad kõik huvilised jälgida raamatukogu YouTube'i kanalis.

«Mina loen, aga sina?» korraldamist toetab Eesti Rahvakultuuri Keskus meetmest «Regionaalse kultuuritegevuse toetamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles