Ilmunud on graafilise disaini näpunäiteid jagav raamat

Copy
Foto: Shutterstock

Äsja ilmunud raamat «Graafilise disaini näpunäited - abiks algajale kujundajale» on abiks igale alustavale kujundajale. See annab ülevaate peamistest kujunduspõhimõtetest, kirjastiilidest, värvide valimisest ja illustreerimisvõimalustest ning palju viiteid tasuta veebirakendustele, mida oma kujunduste loomisel kasutada.

Liis Saar, «Graafilise disaini näpunäited - abiks algajale kujundajale».
Liis Saar, «Graafilise disaini näpunäited - abiks algajale kujundajale». Foto: Raamat

Raamat on mõeldud kõigile neile, kel on vaja mõnikord midagi arvutis kujundada, kuid kes pole seda eraldi õppinud. See pole üksnes neile, kes aeg-ajalt hädas sotsiaalmeedia reklaami valmistamise või kiiresti vajamineva plakati loomisega. See on ka neile, kes peavad töötama erinevate dokumentide, uudiskirjade, veebilehtede, ettevõtet tutvustavate esitluste või trükistega ning neid visuaalselt atraktiivsemaks muutma.

Eesti keeles on siiani kujundusteemalisi käsiraamatuid ilmunud vähe ja needki kuuluvad tõlkekirjanduse alla, keskenduvad liiga detailselt kujundusprogrammidele ning pole mõeldud inimestele, kes teevad kujundustöödes alles esimesi samme. See raamat annab lugejale kujunduse põhitõed edasi lihtsalt ja arusaadavalt ning ühtlasi jagab konkreetseid näpunäiteid, mis vigu teatud kujunduste loomisel vältida.

Liis Saar on omandanud Tartu Ülikoolis sotsiaalteaduste magistrikraadi ning lõpetanud Tartu Kutsehariduskeskuse multimeedia erialal. Alates 2011. aastast on ta töötanud turundus- ja kommunikatsioonivaldkonnas ning sama kaua tegelenud ka erinevate kujundusteenuste pakkumisega. Näiteks loonud tunnusgraafikat ja veebilehti mitmele ettevõttele, kujundanud ja küljendanud trükiseid ning loonud sotsiaalmeedia kampaaniaid. Lisaks nõustanud mitmeid organisatsioone nii sisuloome, uudiskirjade koostamise ja kujunduslahenduste kui ka veebihalduse osas – siit ka raamatu kirjutamise idee ja vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles