Prima Vistal esineb opositsiooniline vene ajakirjanik ja kirjanik Viktor Šenderovitš

Copy
Viktor Šenderovitš
Viktor Šenderovitš Foto: Tairo Lutter

20.‒25. septembrini toimuva kirjandusfestivali Prima Vista venekeelse programmi üks külalisi on nimekas vene ühiskonnategelane, kirjanik, ajakirjanik, stsenarist ja saatejuht Viktor Šenderovitš.

Festivali venekeelse programmi koordinaatori Olga Einasto sõnul kehastub Viktor Šenderovitšis salvav teravmeelsus ja vapustav sõnameisterlikkus – nii kirjas kui kõnes. «Kuulata tema säravaid esinemisi on tõeline nauding ajule ja hingele,» lisas Einasto.

Viktor Šenderovitš (1958) on paljude mainekate kirjandus-, teatri- ja TV-preemiate laureaat. Šenderovitš õppis lavastuskunsti Moskva kultuuri instituudis ja Moskva kõrgemas teatrikoolis ning on töötanud Moskva akadeemilises kunstiteatris.

1992. aastal sai ta Vene Kirjanike Liidu liikmeks. Ta on kirjutanud üle 20 raamatu, millest enamik on poliitilis-satiirilised. Tema satiiri üks peamine objekt on olnud Venemaa president Vladimir Putin. Šenderovitš esineb praegu lääneriikides, sest ta ei saa vabalt esineda kodumaal.

Šenderovitši venekeelne loomeõhtu toimub Elleri kooli Tubina saalis teisipäeval, 21. septembril kell 18, kus tema vestlusparnter on kirjanik Jelena Skulskaja. Kindlasti pakub see dialoog publikule tõelist intellektuaalset naudingut.

Kolmapäeval, 22. septembril peab Šenderovitš TÜ peahoone auditooriumis 128 loengu teemal «Tsensuur ja satiir Venemaal». Tagatud on sünkroontõlge eesti keelde. Publikut ootab ülevaade halastamatust vene tsensuurist ja mitte vähem halastamatust satiirist oma tsensorite suhtes. Loengut modereerib ajakirjanik Ljudmila Tšurabova (Venemaa).

Sissepääs üritustele on tasuta. Tarvis on esitada tõend koroonavaktsineerimisest, läbipõdemisest või negatiivsest testitulemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles