Rahvusraamatukogu pakub enne raamatute kokkupakkimist ülipikka laenutusperioodi

Copy
Viru Keskuse raamatukapp.
Viru Keskuse raamatukapp. Foto: RaRa

20. septembrist kuni novembrini alguseni on tagastustähtaeg alles järgmise aasta veebruaris (1.02.2022). Et laenamine hõlpsamalt läheks, avas rahvusraamatukogu ka uue laenutuskapi Viru Keskuse bussiterminalis.

Kuna miljonid rahvusraamatukogu raamatud jäävad alates novembrist hoone rekonstrueerimise tõttu kättesaamatuks, siis kuni selle ajani saab laenata raamatuid 30 päeva asemel neljaks kuuks. Ehk siis laenates 20. septembrist kuni novembrini alguseni, on tagastustähtaeg alles järgmise aasta veebruaris (1.02.2022).

Et laenamine hõlpsamalt läheks, avas rahvusraamatukogu ka uue laenutuskapi Viru Keskuse bussiterminalis.

«Uue raamatukapi pikk laenuperiood on hea uudis kõigile lugemissõpradele,» avaldas lootust peadirektor Janne Andresoo, kes nentis, et peatselt algav rahvusraamatukogu kolimine Tõnismäe hoonest Narva mnt 11 aadressile saab olema tõsine väljakutse, sest kokku tuleb majast kaasa võtta 3,5 miljonit teavikut, millest vaid vähem kui 3% on laenutatav järgneval neljal - viiel aastal.

Kes pikka tagastustähtaega ei soovi kasutada, saab raamatud varem tagasi anda. Tagastada saab ka varasematel aegadel laenatud raamatuid ning seda jätkuvalt ilma viiviseta.

Tõnismäe hoone lugemissaalide sulgemisel novembri algusest saab raamatud tagasi viia rahvusraamatukogu Solarise saatkonda, Viru Keskuse bussiterminali raamatukappi. Samuti saab tagastada raamatuid Tõnismäe raamatukappi.

Janne Andresoo lisas, et väikse postiteenustasu eest saab raamatuid tellida ja tagastada ka Omniva pakiautomaadi vahendusel. «Rahvusraamatukogu eesmärgiks on olla kättesaadav igast Eesti nurgast ning loodame, et rohkem võimalusi on kasulik meile kõigile.»

Info Viru Keskuse raamatukapi kohta

Eesti Rahvusraamatukogu raamatukapi leiab Viru Keskuse bussiterminalist teiste pakiautomaatide juurest. Raamatukappi saab tellida ESTERi vahendusel meelepäraseid raamatuid ning peale lugemisrõõme võib need sinna ka tagastada. Raamatud saab kapist kätte ID-kaardi või raamatukogukaardiga ning nende saabumisest antakse teada e-posti vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles