Enn Kaup esitleb Tartus raamatut «Minu Antarktika»

Copy
Enn Kaup.
Enn Kaup. Foto: Sander Ilvest

Täna õhtul, 21. septembril kell 17.30 esitleb polaaruurija Enn Kaup Prima Vista raames Tartu Kaubamaja Apollos oma raamatut «Minu Antarktika. Daamideta tantsuõhtud». Raamatu autoriga vestleb Tiit Pruuli.

Enn Kaup, «Minu Antarktika. Daamideta tantsuõhtud».
Enn Kaup, «Minu Antarktika. Daamideta tantsuõhtud». Foto: Raamat

Kümnekordse Antarktika ekspeditsionääri Enn Kauba raamatu kaante vahele mahub kolm reisi, millest esimene kirjeldab noore mehe kohtumist Lõunamandriga ja muhedaid juhtumisi Nõukogude Liidu jaamas, teine saab teoks taasiseseisvunud vabariigi keerulistel algusaegadel ühes austraallastega ja kolmas viib autori sinna hoopis turismilaeval.

«Antarktika on mastaapne, võimas, karm, ohtlik, ent väga puhas ja kaunis ning pakub külalisele kogu eluks elamusi,» ütleb autor.

«Kirjutan selle ilust ja ohtudest, aga ka teadlastest ja neid toetavatest meremeestest, pilootidest, kokkadest, arstidest, radistidest, mehaanikutest – erilistest eri rahvusest inimestest, kes on mind isetult abistanud ja mulle silmaringi avardavat seltskonda pakkunud. Kirjeldan aastasel isoleeritud talvitusel suhetesse kuhjuvaid pingeid, ka konflikte. Jälgin lähedalt pingviinide elu ja võrdlen seda inimeste omaga. Pajatan igapäevast kunagises Nõukogude Liidu polaarjaamas ja sellest hoopis erinevas Austraalia riigi korraldatud ekspeditsioonis, kus osalesin juba vaba Eesti kodanikuna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles