Alanis Morissette soovitab käsiraamatuid, mis on tema vaimsele arengule palju kaasa aidanud

Copy
Alanis Morissette.
Alanis Morissette. Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Kanada laulja ja laulukirjutaja Alanis Morissette peab väga oluliseks inimese spirituaalset teekonda. Kuigi talle meeldib lugeda palju luulet, on suurem osa tema lemmikraamatutest hoopis vaimse arengu käsiraamatud. Siin on mõned raamatud, mis Alanis Morissette'i tema elu ja karjääri jooksul enim inspireerinud.

Michael A. Singer, «Köidikuist vabanenud hing. Teekond sinu olemuse sügavustesse»

Morissette'i selgitusel õpetab Michael A. Singer suurepäraselt oma tundeid ja mõtteid kõrvalt vaatlema, et mitte nendega samastuda. Seda tehes saab maandada ärevust ja vabaneda pingetest, mis muidu võimust võtavad.

Harville Hendrix, «Teekond soovitud armastuseni» 

Harville Hendrix on kirjutanud mitu suhteõpikut. Neist ühte luges laulja kõigest 15-aastaselt ja sai juba siis aru, et tegu on mudeliga, mis õpetab talle elutervet armastust ja suhtes olemist.

Eckhart Tolle, «Siin ja praegu: kohaloleku jõud»

«See on lihtsalt superklassikaline raamat, mida olen ilmselt neli korda uuesti lugenud,» kiidab laulja.

Pia Mellody, «Kaassõltuvus»

Alanis Morissette kiidab Pia Mellody käsitlust kaassõltuvusest. Talle endale oli väga oluline õppida just kaassõltuvusest ja armastusesõltuvusest taastumise kohta. «Ta kirjeldab väga hästi tõelist lähedust - midagi, mida ma hirmsasti kardan,» selgitab laulja. «Ta kirjeldab, kuidas seda saavutada ja seejuures ellu jääda.»

Elaine N. Aron, «Ülitundlik inimene» ja «Ülitundlik laps»

Raamatud tundlikkusest on Morissette'i sõnul olulised kõigile neile, kel on end tänapäeva ühiskonnas raske mõista. «Me oleme kasvanud üles ühiskonnas, kus ülistatakse ekstraverte. Me tunneme end veidrikena. Need on selle mõistmiseks tõesti suurepärased raamatud.»

Allikas: Radical Reads

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles