Tiit Trofimov pani kriisist saadud õppetunnid raamatusse: sisemise rahu võti ei ole aina suuremas rahahunnikus

Copy
Jana Maling, Tiina Ristimets ja Tiit Trofimov.
Jana Maling, Tiina Ristimets ja Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Enesearengu teejuhi Tiit Trofimovi elu on olnud värvikas. Ta räägib oma äsja ilmunud raamatus «Lõpp on algus. Julgus elada iseendana» sellest, kuidas jõudis enesearenguteekonnale ning annab nõuandeid selle põhjal, mida oma rajal liikudes õppinud on.

Elu enne kriisi ja pärast kriisi

Trofimov selgitab, et tema elu jageneb kaheks – enne 2009. aasta kriisi ja hoopis teine elu pärast. Raske on öelda ala, millega see tegus mees tegelenud ei oleks. Kui aga saabus 2009. aasta kriis, kaotas ta kõik - kodu, autod, perekonna.

Kuid Trofimov ütleb, et ta ei saaks kogu sellelele jamale tänulikum olla, sest just tänu sellele algas tema uus elu.

«Kui ma poleks tookord kõigest ilma jäänud, poleks ma tõenäoliselt kunagi oma sisemaailmaga tegelema hakanud, poleks oma mugavast elust välja astunud ega katsetanud enda peal erakordselt võimsaid praktikaid ja tervendamisvõtteid, mis muutsid mu elu, poleks tutvunud põnevate ja huvitavate inimestega – nii vaimsete õpetajate kui lihtsate praktikutega –, kes mind mehe ja inimesena tohutult arendasid ja mu maailmapilti avardasid. Minust poleks saanud meeste ja naiste enesearengu mentorit, paaride nõustajat, joogaõpetajat ega sidekoemassaaži terapeuti ja päris kindlasti ei oleks ka seda raamatut,» tõdeb ta.

Tiit Trofimov.
Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Õnnelikuks teeb sisemine rahu

Pärast kriisi, kaotanud kõik, oli Trofimov suures augus. Õnneks ei kaotanud ta füüsilist tervist, seda ilmselt tänu aastatepikkusele sportlaskarjäärile ja harjumusele ennast regulaarselt liigutada. Aga vaimuga oli kehvasti.

«Õigemini oli sellega kehvasti juba ammu enne seda, kui asjad jamaks läksid. Mul oli väliselt justkui kõik olemas, aga ma ei tundnud, et seda on piisavalt või et ma ise oleksin piisav olnud. Midagi kratsis mu sees, kuid ma ei juurelnud selle üle, mis asi see on, mis mulle rahu ei anna. Arvasin, et pean veel rohkem raha teenima ja veel rohkem projekte võtma, küll see rahu siis lõpuks tuleb. Aga vot ei tulnud,» tõdeb ta.

Tiit Trofimovi pühendus.
Tiit Trofimovi pühendus. Foto: Erakogu

Nüüd teab ta, et kui sul pole sisemist rahu, ei tee miski sind õnnelikuks. «Ma pidin kaotama kõik, mida kalliks pidasin, et saaksin aru – sisemise rahu võti ei ole aina suuremas rahahunnikus. Võti on südames. Oma südamega ühenduses olemises ja selle järgi elamises. Rikkusel või vaesusel pole sellega mingit pistmist,» kirjutab mees oma raamatus.

«Kui sulle tundub, et vanamoodi enam ei saa ja sa vajad muutust, ulatan sulle kätte niidiotsad, millest seda vaimse enesearengu pundart harutama hakata. Ma ei uduta teemadel, millest ainult raamatust lugenud olen, vaid räägin asjadest, nagu mina neid tunnetan või kogenud olen,» räägib Tiit Trofimov oma raamatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles