Tallinna Keskraamatukogu pälvis õpiteo tunnustuse

Copy
Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu koolitusprogramm «Seeniorid digitargaks» pälvis  ETKA Andrase Tallinna aasta õpitegu 2021 tunnustuse.

«Seeniorid digitargaks» ehk digiseeniorid on aktiivsed ja digiteadlikud seeniorid, kes omandavad Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjate juhendamisel digitarkusi. 2020. a kevadise eriolukorra ajal moodustatud digiseenioride gruppi liikmeid ühendab huvi digimaailma vastu ja soov selle võimalusi kasutama õppida. Digiseeniorid kohtuvad Skype vahendusel kaks korda kuus, et raamatukoguhoidjate juhendamisel oma digioskusi järk-järgult parandada.

Raamatukoguhoidjad käsitlevad digiseenioritega praktilisi teemasid, näiteks infootsing internetis, nutiseadme rakendused, küberturvalisus, Google Maps, autoriõigus, sotsiaalmeedia jne. Digiseeniorite kohtumisel osalevad ka külalised. Näiteks Politsei- ja Piirivalveameti ametnik Urmet Tambre rääkis küberturvalisusest ja Telia projektijuht Karl-Gustav Adamsoo andis ülevaate tehnoloogiast ja põlvkondadevahelisest suhtlusest.

Digiseeniorite grupiga on oodatud liituma kõik seeniorid, kes soovivad toetavas õhkkonnas tutvuda digimaailma võimalustega. Seeniorid on oodatud osalema ka Skype vestlusklubides, kus arutletakse seenoritele huvipakkuvatel teemadel ja õpitakse uusi oskusi. Raamatukoguhoidjad kutsuvad seeniore ka erinevatele digikoolitustele, mis toimuvad eesti ja vene keeles vastavalt igaühe vajadustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles