Raamatud, mis on inspireerinud tipp-poliitik Hillary Clintonit (2)

Copy
Poliitik Hillary Clinton.
Poliitik Hillary Clinton. Foto: Ludovic Marin/Scanpix

Pika ja mitmekülgse karjääri jooksul on Hillary Clinton murdnud lugematul hulgal tõkkeid, mis naiste osalemist poliitikas on piiranud. Ta on tõusnud USA suurpartei presidendikandidaadiks ja võtnud oma kampaania keskseks teemaks feminismi. Täna avaldame mõned raamatud, mis on seda äärmiselt edukat naist inspireerinud. Pilk peale!

«Kadunud poja tagasitulek» Henri J. M. Nouwen
«Kadunud poja tagasitulek» Henri J. M. Nouwen Foto: Raamat

«Kadunud poja tagasitulek» Henri J. M. Nouwen

Ootamatu kohtumine Rembrandti maaliga «Kadunud poja tagasitulek» suunas Henri Nouweni pikale vaimulikule rännakule. Ta jagab oma isiklikke ja kaasakiskuvaid meditatsioone, mis aitasid tal avastada teed, mille Jumal oli talle määranud. Ammutades inspiratsiooni Rembrandti maalist, mis kujutab liigutavat lugu evangeeliumist, uurib Henri Nouwen tähendamissõna erinevaid radu: noorema poja tagasitulek, isa taastab tema pojaseisuse, vanema poja kättemaksuhimu ja isa kaastunne. Vaadeldes oma eluteed Rembrandti maali valguses, avab autor tähendamissõnas kirjeldatud draama jõuliselt ja kaasakiskuvalt.

«Väikesed naised» Louisa May Alcott
«Väikesed naised» Louisa May Alcott Foto: Raamat

«Väikesed naised» Louisa May Alcott

Marchi pere õed Louisa May Alcotti menukast romaanist «Väikesed naised» on võitnud põlvkondade viisi igas vanuses lugejate südameid. Siin on andekas sahmerdaja ja tulevane kirjanik Jo, traagiliselt habras Beth, kaunis Meg ning romantilise meelelaadiga ja ärahellitatud Amy, keda seob siiras õdede vaheline armastus ja raskused kodusõjaaegsel Uus-Inglismaal. Pole saladus, et «Väikesed naised» põhineb kirjaniku enda lapsepõlvel. Sel ajal, kui tema vabamõtlejast isa käis läbi mitme silmapaistva meeskirjanikuga, elatas Louisa ennast ja oma õdesid ise, tehes «naiste töid», nagu õmblemine, pesupesemine ja koduteenijannana töötamine. Kuid peagi mõistis Louisa, et võib kirjutades rohkem teenida. Talle kestvat kuulsust ja rikkust toonud «Väikesed naised», mis on kaugel kirjastaja tellitud «tüdrukute raamatust», käsitleb selliseid ajatuid teemasid nagu armastus ja surm, sõda ja rahu, raskused isiklike ambitsioonide ja perekondlike kohustuste sobitamisel, ning Euroopa ja Ameerika kultuuride kokkupõrked.

«Koopakaru hõim» Jean M. Auel
«Koopakaru hõim» Jean M. Auel Foto: Raamat

«Koopakaru hõim» Jean M. Auel

Oivaline eepos, mis erutas miljonite kujutlusvõimet! Teie ees on aukartust sisendav ilus ja mõjukas raamat. Liigutav saaga inimestest, suhetest ja armastuse mõõtmatust jõust. Jean Aueli vapustav pajatamisoskus kannab teid inimkonna koidikusse ning avab väga iseäraliku kangelanna Ayla imelise maailma. Tema kütkestav lugu pakub meile kõigile midagi. Loodusõnnetus jätab väikese Ayla üksinda karmile, võõrale ja vaenulikule maale ekslema. Ühel päeval satub ta Koopakaru Hõimu juurde, kelle mehed ja naised erinevad tema enda rahvast. Pikk, blond ja sinisilmne Ayla on Hõimu meelest mõistatuslik võõras ning esialgu nad umbusaldavad teda ja tõrjuvad endast eemale. Kui ta aga neid ja hõimu eluviise tundma õpib, siis tunnistatakse ta omaks. Ja kui ta eluvõitluses nende hulgast esile kerkib, siis hakkab Hõim Aylat austama. Sest tema soontes voolab inimkonna tulevik. Esimene raamat «Maa laste» sarjast.

«Metsluiged. Hiinamaa kolm tütart» Jung Chang

«Metsluiged. Hiinamaa kolm tütart» Jung Chang
«Metsluiged. Hiinamaa kolm tütart» Jung Chang Foto: Raamat

Raamat jutustab kolme erineva generatsiooni hiinlanna elust, taustaks 20. sajandi Hiina. Lugu algab 1924. aastal ja selle esimese osa peategelaseks on autori vanaema, jätkub tema ema läbielamistega ja lõppeb Jung Changi, autori enda looga, kes kasvas üles Hiina kultuurirevolutsiooni päevil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles