Näitleja Neil Patrick Harrise lemmikraamatud, mis on ilmunud ka eesti keeles

Copy
Neil Patrick Harris.
Neil Patrick Harris. Foto: Dennis Van Tine via www.imago-images.de/Scanpix

Neil Patrick Harris avastas lugemisrõõmu juba lapsepõlves, kui ta 10 või 11aastaselt asus tööle oma New Mexico kodulinna väikesesse raamatupoodi. Kuid alles siis, kui ta juhtus kaubanduskeskuses kätte võtma Paolo Coehlo romaani «Alkeemik», mõistis ta, kuivõrd maagiline ja elumuutev raamat võib olla. Millised teosed on mehele veel muljet avaldanud, saad teada juba edasi kerides!

«Alkeemik» Paulo Coelho
«Alkeemik» Paulo Coelho Foto: Raamat

«Alkeemik» Paulo Coelho

Brasiilia kirjaniku Paulo Coelho kuulsaim romaan «Alkeemik» on sümbolistlik muinasjutt sellest, kuidas kuulata oma südame häält. Hämmastavalt lihtsa ja elutarga jutustuse peategelaseks on Andaluusia karjuspoiss Santiago, kes rändab kodumaalt Hispaaniast kaugele Egiptuse kõrbesse, et leida üles imeline aare, mida ta unes nägi. Teel kohtub ta mustlasnaisega, mehega, kes nimetab ennast kuningaks, kristallikaupmehega ja oma õpetaja alkeemikuga. Igaüks aitab karjust tema teel edasi, ent keegi peale alkeemiku ei tea, millist aaret Santiago otsima peaks ja kas tal see ka leida õnnestub. Teekond, mis sai ette võetud selleks, et üles leida varandus, kujuneb hoopis eneseleidmise retkeks, mille käigus Santiago avastab iseendas peidus olevad rikkused.

«Kadunud» Gillian Flynn
«Kadunud» Gillian Flynn Foto: Raamat

«Kadunud» Gillian Flynn

Kes sa oled? Mis me oleme teineteisele teinud? Need on küsimused, mida Nick Dunne endale esitab viienda pulma-aastapäeva hommikul, kui tema naine Amy ootamatult kaob. Politsei kahtlustab Nicki. Amy sõbrad teavad rääkida, et naine kartis oma meest, et tal oli tema eest saladusi. Nick vannub, et see pole tõsi. Politsei leiab tema arvutist kahtlasi otsinguid. Nick väidab, et tema pole neid teinud. Ja siis veel need pidevad helistamised mehe mobiilile… Mis siis ikkagi juhtus Nicki kauni naisega? Gillian Flynni sünge ja salapärane psühholoogiline romaan «Kadunud» on üks viimase aja populaarsemaid ja kõmulisemaid ilukirjandusteoseid.

«Danny, maailma parim» Roald Dahl
«Danny, maailma parim» Roald Dahl Foto: Raamat

«Danny, maailma parim» Roald Dahl

Danny võiks olla maailma õnnetuim poiss: tema ema suri, kui Danny oli neljakuune. Sestsaadik elab ta isaga kahekesi. Kuid see on üks imeline isa. Ta pajatab õhtuti pojale põnevaid lugusid, lennutab koos temaga lohet, õpetab autosid parandama. Kõik on vahva, kuni Danny avastab, et isal on õige salapärane ja ohtlik hobi, selline, mille eest võib lausa vangi sattuda. Ja siis jääks Danny päris üksi… Aga maailma parimal isal on maailma nutikaim poeg...

«Tappa laulurästas» Harper Lee
«Tappa laulurästas» Harper Lee Foto: Raamat

«Tappa laulurästas» Harper Lee

«Laske siniraage niipalju kui te tahate ja tabate, aga pidage meeles, et tappa laulurästast on patt.» Sellised õpetussõnad annab advokaadist isa Atticus Finch edasi oma lastele, kaitstes loo «tõelist laulurästast» – musta meest, keda süüdistatakse valge neiu vägistamises 1930-ndate aastate ameerika väikelinnas. Tema tütre, noore Jean Louise'i – Nirksilma – pilgu läbi kirjeldab Harper Lee lopsaka huumori ja vaheda aususega toonase ajastu rassismiprobleeme ja klassivahedest põhjustatud lahkhelisid, ühe mehe vaikset ja visa võitlust õigluse nimel õõnestamas linna südametunnistust, mis on tume eelarvamustest, vägivallast ja silmakirjatsemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles