See võib olla põhjus, miks me mõtleme negatiivselt

Copy
Foto: Shutterstock

Õnnekoolitaja ja raamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat, kes korraldab novembrist 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, sõnab, et igal inimesel on kõrgem mina, kes annab talle vastuseid. Et oma kõrgema minaga läbi saada, tasub olla positiivsem, sest negatiivselt mõtlemine ajab su kõrgema minaga pahuksisse. Negatiivne tunne tekib aga, sest mõtled halbu mõtteid, aga kõrgem mina mõtleb hoopis teistmoodi.

«88 õnnehetke» Dalí Getter Karat
«88 õnnehetke» Dalí Getter Karat Foto: Raamat

Meie soovid on positiivsed

Dalí selgitab, et kõigi eesmärk on see, et oleks hea olla. Kõik meie soovid on sellega seotud ning me tahame näha asju positiivselt. Kõrgem mina aga näeb kõike alati positiivselt ning parim viis temaga ühendust saada on üritada esialgu negatiivsena tunduvaid asju näha hoopis positiivsena. «Kõrgem mina näeb kõike suures pildis positiivselt ega näe kunagi, et miski oleks halvasti. Kõrgem mina vaatab läbi meie ning näeb täpselt sama, mida me inimestena näeme. Kõrgem mina pöörab tähelepanu sellele, millele meie pöörame,» selgitab Dalí.

Selle järgi saabki aru, kui ühenduses me tegelikult oma kõrgema minaga oleme.

Tegelikult on maailm neutraalne paik ja meie enda võimuses on anda hinnanguid, kas miski on positiivne või negatiivne. Dalí toob näiteks, et kui on käsil lahkuminek, koondamine, probleemid töö või tervisega ja sa ütled, et see on halb ning sul on halb tunne, järelikult vaatad seda teisest perspektiivist kui sinu kõrgem mina.

Kuidas mõelda positiivsemalt?

  • Too ennast teadlikult oma kehasse, kui tunned ennast halvasti, näiteks kardad, oled ärev, pabistad, muretsed, oled vihane või kurb
  • Vii oma tähelepanu mõttele ja küsi, mida sa mõtled, et see loob su kehasse nii halva tunde
  • Vaatle ja teadvusta oma mõtteid kõrvalt
  • Kui soovid, võid ka üles kirjutada need punktid, kus märkasid negatiivseid tundeid millegi suhtes
  • Proovi vaadata seda olukorda kas positiivsest või neutraalsest küljest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles