Raamatukogu kingib 4450 esimese klassi õpilasele raamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Täheke 8, 1966.
Täheke 8, 1966. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

4450 sel sügisel Tallinnas kooliteed alustanud last saab Tallinna Keskraamatukogult kingiks raamatu, mis sisaldab kahe tuntud ja armastatud kirjaniku, Olivia Saare ning Aidi Valliku, värskeid luuletusi. Raamat tähistab olulist verstaposti mõlema autori jaoks – 2021. aastal täitus Olivia Saarel 90. ja Aidi Vallikul 50. juubel.

Raamatust «Koolijütsi koolimüts» leiab Olivia Saare uute luuletuste seast ka ühe tema tuntuima luuletuse «Üks tähtis kuu». Luuletus, mille värsiread «kõik, kõik on uus septembrikuus» on meie kõnepruugis tavapäraseks saanud, ilmus 55. aastat tagasi ajakirjas «Täheke». Olivia Saare uued luuletused seob tervikuks värsirida «müts tutvustab tegijat mütsi sees» ehk mütsi järgi saame aimu mütsikandjast endast.

Aidi Valliku raamatust «Kõige tähtsam päev» leiab luuletusi laste paljudest tähtsatest päevadest ja tegemistest, alates kooliaasta algusest jaanipäevani, mardijooksust kevadistes veeloikudes möllamiseni.

Olivia Saare «Koolijütsi koolimüts» ja Aidi Valliku «Kõige tähtsam päev».
Olivia Saare «Koolijütsi koolimüts» ja Aidi Valliku «Kõige tähtsam päev». Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Raamatut esitletakse Tallinna koolide esimeste klasside õpilastele 21. oktoobril kell 10 Zoomis. Esitlusel räägivad autorid teose sünniloost ja vastavad laste küsimustele. Raamatut saab laenata Keskraamatukogu raamatukogudest ning lugeda ka e-raamatuna Lastelehel või Overdrive e-raamatukogus.

Tallinna Keskraamatukogu poolt 2007. aastal algatatud raamatu kinkimise projekti eesmärgiks on tagada, et lapsed on esimeses klassis õppimise ajal koos õpetajaga läbi käinud tee koolist raamatukokku ning koos on õpitud tundma raamatukogu teenuseid. Palume esimeste klasside õpetajatel oma lähima raamatukoguga kokku leppida, kuidas raamatute üleandmist läbi viia. Õpilased on oodatud raamatukogudesse või veebitundi, kus raamatukoguhoidja tutvustab raamatut ja raamatukoguteenuseid. Veebitunni puhul toimetakse raamatud kooli. Raamatukogutunniks ja raamatute kinkimiseks saab raamatukoguhoidja kutsuda ka kooli külla.

Kõiki sarjas ilmunud raamatuid saab lugeda Lastelehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles