Neli raamatusoovitust neile, kes sooviksid kosmeetika tegemisel ise kätt proovida

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Berit Joosep.
Berit Joosep. Foto: Karen Härms

Berrichi looduskosmeetika looja Berit Joosep soovitab nelja raamatut, mis inspireerisid teda kosmeetikat valmistama. Raamatud lähevad sügavuti kosmeetikateadmistesse, aga piiluvad ka taimemaailma, milliste taimedega end ilusa ja tervena hoida.

«Kosmeetiline keemia: kosmeetilise keemia õppematerjal kosmeetikutele», Leelo Simisker

Leelo Simisker oli Beriti õpetaja kosmeetikamaailmas. «Soovitan seda raamatut kõigil lugeda, kes tunnevad huvi kosmeetika vastu. See raamat pakub mulle väärtust ka praegu ja on kosmeetika ainete, omaduste ja kosmeetika teadmiste aabits,» kirjeldab Berit.

«Looduslik kosmeetika», Karen Gilbert

Berit räägib, et sellest raamatust said alguse tema esimesed kosmeetika valmistamised. Tegu on väga praktilise raamatuga. «Kui kosmeetika põhiretsept on paigas, siis saab juurde panna ravimtaimede ja õlide tarkusi ning saad kokku miksida ka täiesti enda väljamõeldud retsepte. Siis käivitub fantaasia võlu,» soovitab Berit lugeda ja kätt proovida.

«Rasvad terviseks», Pirjo Saarnia

Berit selgitab, et Berrichi kreemides on rasvade ehk õlide osakaal koostisosadest vee järel teisel kohal. «Sain kinnitust sellele, et kui olulised on erinevad õlid meie kehale ja kuna meie nahk on kõige suurem organ, siis see, mis on väga hea sisse söömiseks, sobib ka nahale kasutamiseks. Lisaks sain õlide säilitamise ja omaduste kohta põhjalikuma info. See raamat äratas kindlasti suure usalduse õlide maailma vastu ja pani mind erinevate õlide vastu veel rohkem huvi tundma,» ütleb Berit, et see raamat pani aluse tema usaldusele ja kirele õlide tervendava maailma kohta.

«Tervis taimedest», Aive Luigela

«Minu ja mu lähedaste üldise tervise turgutamise raamat. Seda raamatut taas lugedes tekib mul alati uusi ja toredaid ideid. See on ka mõnes mõttes minu üldise tervise piibel, sest ravimeid kasutan alles siis, kui näen, et taimedest ei ole kasu,» räägib Berit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles