Just see viis maailma vaadata aitab näha väikseid õnnehetki

Copy
Dali Getter Karat
Dali Getter Karat Foto: Erakogu

Õnnekoolitaja ja raamatu «88 õnnehetke» autor Dalí Getter Karat, kes korraldab novembrist 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, selgitab, et õnn on tegelikult maailmas kogu aeg olemas. Kas me seda näeme, oleneb meist endist. Ka kõige tavapärasem tegevus võib olla õnnehetk, kui oled hetkes ja märkad selle maagilisust. Ta toob näiteks, et piparmünditee lõhn, esimene lonks kohvi, päikesekiir toas... need on kõik õnnehetked.

Vaata iga hetke kui õnnehetke

Dalí sõnab, et teadlik õnnelikkus on nagu pusle, mis koosneb väikestest tükkidest. Niisamuti koosnevad meie päevad väikestest tükkideks – õnnehetkedest ja tunnetest. Õnnehetkede märkamine eeldab teadlikkust ja kohalolu ning hetkes olemist. «Ma ei märka piparmünditee lõhna, kui mõtlen tulevikuasjadele või minevikus toimunule, ma märkan piparmünditee head lõhna, võileiva head maitset, hea sõbra abistavat pilku, puude liikumist tuule käes, kui olen kohal, hetkes ja olevikus,» räägib Dalí.

On maagiline, kui hakkad iga oma päeva vaatama õnnehetkedena. Õnnehetke tunne võib tekkida näiteks mõnest muusikapalast, vaatest, tundest või maitsest.

Harjutus, kuidas märgata õnnehetki:

  • Märka vähemalt viit õnnehetke päevas.

  • Need võivad olla väiksed asjad, näiteks leidsid parkimiskoha või keegi tegi sulle ukse lahti, aga ka suuremad asjad.

  • Õnnel pole kriteeriumi – miski teeb rohkem õnnelikuks ja miski vähem, õnnehetk on õnnehetk.

  • Kui tahad inspiratsiooni, loe õnnehetkede raamatut «88 õnnehetke».

  • Pane päeva jooksul märgatud õnnehetked kirja või mõtle nende peale õhtul enne magamaminekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles