Nädalavahetusel läks pidu pikale? See lihtne harjutus aitab pohmelli ravida vaid mõne minutiga

Raamatuportaal
Copy
Wim Hof.
Wim Hof. Foto: Peter Schagen/ Foto raamatust

Wim Hof annab raamatus «Wim Hofi meetod» nõu, kuidas kasutada külma ja teadlikku hingamist, et olla terve. Hingamisharjutused, mis aitavad toime tulla kehas olevate kahjulike ainetega, aitavad tegelikult isegi pohmelli puhul. Hof selgitab, et pohmaka väidetavaks raviks on kõikvõimalikke tablette, pulbreid, segusid ja muud säärast, aga ükski neist ei ole sama tõhus kui 20–25 minutit minu hingamisharjutusi.

Lugu elust enesest

Wim Hof toob näiteks oma tütre Laura. Kui Laura oli kahekümne kolme aastane, keskendus ta kahe magistrikraadi saamisele. Ta jõi harva ega suitsetanud ja oli oma tööle pühendunud. Ta kössitas päevade kaupa arvuti taga ja kirjutas magistritöid. Ühel õhtul käis ta peol ja lasi end lõdvaks. Ta jõi palju rohkem, kui harjunud oli, ja ärkas kohutava enesetundega. Ta helistas isale ja ütles: «Isa, ma ei saa tööd teha. Tunnen end halvasti. Mul on jube peavalu.» 

«Selle hetkeni polnud Laura tema hingamisharjutusi teinud ega kasutanud minu meetodit ühelgi moel. Lapsed ei kuula ju isa või ema, sest nad ei taha nende käske täita, aga ta polnud sellise olukorraga varem kokku puutunud ja seal see nüüd oli – punase veini jääknähud. Ja Laural oli probleem.»

Wim Hof, «Wim Hofi meetod».
Wim Hof, «Wim Hofi meetod». Foto: Raamat

«Kuula nüüd,» ütles Hof. «Sa oled mind näinud seda hingamist tegemas terve elu. Jumala või iseenda pärast tee neid hingamisharjutusi, proovi vähemalt. See mõjub!» Loomulikult punnis Laura vastu, aga lõpuks, võib-olla meeleheitest andis ta järele ja hakkas neid tegema. Kolmkümmend sügavat sisse-välja hingamist, siis pikk väljahingamine, hinge kinnihoidmine, sissehingamine, hinge kinnihoidmine ja sama uuesti. Kahekümne minuti pärast oli peavalu kadunud ja ta sai tööle asuda. Oh seda rõõmu!

Kuidas see siis toimis?

Hof selgitab, et see on väga lihtne. Hingamine muudab vere aluseliseks, mis kõrvaldab kahjulike ainete, näiteks alkoholi happelisuse. Ta sai seda tunda omal nahal, kui oli vahetevahel joonud liiga palju punast veini. 20–25 minutit ja ongi kõik, korras. Lihtne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles