Anna endale need kolm lubadust, et elada elutervemalt

Copy
Tom Valsberg.
Tom Valsberg. Foto: Kadri Valsberg

Tom Walsberg on kirjutanud raamatu «Eluterve pohhuist», kus ta selgitab, et eluterve pohhuism on igati kooskolas Tolkeekide käskudega, mida võib nimetada ka kokkulepeteks iseendaga.

Siin on kolm lubadust iseendale.

Esimene lubadus: Valin oma sõnu hoolikalt

Walsberg selgitab, et valida oma sõnu on mõistmine, et sa oled võlur ja sinu sõnad on maagilised loitsud. Seega ole aus niipalju kui vähegi võimalik. Väljenda, mida sa tõesti usud. Räägi, mida sa mõtled ja mõtle, mida sa räägid aga pea aru, et kõigile kõike pole ka vaja rääkida. Ära räägi kuulujutte ega kedagi taga. Külva sõnadega hoopis inspiratsiooni, selgust, positiivsust ja huumorit.

Teine lubadus: Ma olen vaba eeldusest ja oletustest!

Meil kõigil on välja kujunenud oma maailmavaade ja veendumused. Meil on kujunenud arusaam, mis on «normaalne» ja mis mitte. Mis elementaarne, mis iseenesest mõistetav ja mis ebanormaale? Walsberg rõhutab, et miski pole iseenesest mõistetav! Teine inimene võib seda hoopis teistmoodi mõista!

Ära eelda, et sa said kõigest õigesti aru. Leia endas julgus küsida küsimusi, kas ikka said!

Kolmas lubadus: Ma annan endast alati parima

See, mida sa parajasti anda saad, sõltub olukorrast, ümbritsevast keskkonnast ja sinu seisundist. Igal momendil on sinu parim erinev. See on teistmoodi kui sa oled haige või terve. See on teistmoodi kui sa oled väsinud või täies energias. See võib sõltuda isegi ilmast, ruumist, kus viibid ja seltskonnast! Ometigi sõnab Walsberg, et sa saad igas olukorras anda endast parima!

Märksõnad

Tagasi üles