Sõle raamatukogu uuenenud õmblustuba pakub avaramaid võimalusi

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Õmblustuba.
Õmblustuba. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Sõle raamatukogu (Sõle 47b) uuest, senisest avaramast õmblustoast leiavad huvilised kõik õmblemiseks vajaliku – õmblusmasina, overlokmasina ja uudsena ka kattemasina, mis teeb trikotaaži õmblemise veelgi mugavamaks. Õmblustoas saab kasutada proovikabiini ja rätsepamannekeeni, mille peal rõiva istuvust korrigeerida; lõigete võtmiseks on ruumis suur laud ja triikimislaud aurutriikrauaga.

Õmblemiseks vajalikud vahendid nagu kangas, lõikepaber jms tuleb õmblejatel ise kaasa võtta. Tänu õmblustoa sponsorile Abakhan Fabrics Eesti AS-le on raamatukogu varustatud musta, valge ja beeži niidiga, mis sobivad nii overlok- kui ka kattemasinaga õmblemiseks. Õmblusmasina niidid tuleb kasutajal kaasa võtta.

Õmblustoas õmmeldud kleit.
Õmblustoas õmmeldud kleit. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Raamatukogus on võimalik kohapeal sirvida ja koju laenata eesti- ja venekeelset õmblemisalast kirjandust. Näiteks saab laenata venekeelset käsitööajakirja Burda ning soomekeelset ajakirja Ottobre Design, mis keskendub eelkõige laste- ja noortemoele. E-raamatukogust OverDrive leiab laia valiku võõrkeelseid õmblemis-, käsitöö- ja sisustusalaseid raamatuid ja ajakirju. Näiteks saab laenata riiete parandamise raamatuid «Mending Matters» ja «Wear, repair, repurpose» ning käsitööajakirju Mollie Makes, Love of Quilting, Inspirations jpt.

Sõle raamatukogu õmblustuba.
Sõle raamatukogu õmblustuba. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

2016. aastal avatud õmblustuba on tallinlaste hulgas populaarne. Õmblustuba kasutatakse sageli kodutekstiilide väljalõikamisel ja õmblemisel. Viimastel kuudel on õmblustoa avastanud noored, kes kasutavad ruumi oma moekollektsiooni tegemisel. Kuna teenus on menukas, siis tuleb selle kasutamiseks aeg eelnevalt kokku leppida kas raamatukogus kohapeal, e-posti aadressil sole@tln.lib.ee või telefonil 601 9153. Õmblustuba on kasutamiseks vaid isiklikul otstarbel õmblemiseks. Raamatukogus, sh õmblustoas tuleb kanda maski ning õmblustuba saab kasutada COVID tõendi esitamisel.

Raamatukogud on alati olnud säästva ja rohelise mõtteviisi kandjad. Sõle raamatukogu õmblustuba annab võimaluse saada ühest kohast kätte nii teadmisi andva kirjanduse kui ka vahendid oma hobiga tegelemiseks.

Õmblustoa kohta leiab rohkem infot Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles