Lugeja soovitab: imeline teekond, mis sai alguse unejutuks loetud raamatust

Copy
Foto: Shutterstock

Raamatuportaali unejutu lugejamängust võtab osa Liina, kes soovitab lastele ette lugeda Michal Snuniti raamatut «Hingelind». Osale sinagi mängus, vaata lähemalt siit!

Michal Snunit, «Hingelind».
Michal Snunit, «Hingelind». Foto: Raamat

Seda luges mulle ette minu ema. Mulle olevat tohutult see raamat meeldinud ja iga õhtu pidi seda lugema. Arvatavasti selle raamatu põhjal tekkis meil emaga traditsioon (ise selle traditsiooni algust ei mäleta), kuna kõigil on hingelind, siis sai teda peoga ka rinnust kätte võtta. Kui siis minul oli lasteaias mõni esinemine, kooliajal mõni kontrolltöö ja või ka lõpueksamid gümnaasiumis, siis ema andis mulle oma hingelinnukese kaasa, toeks. Õhtul andsin talle tagasi. See toimis ka vastupidi: kui emal oli raskem päev tööl ees ootamas, siis mina andsin talle oma hingelinnukese kaasa.

Kui mu ema 2013. aastal suri, siis võtsin tema ärasaatmisel temalt hingelinnukese kaasa ja lasin õues vabaks. Selline imeline teekond on olnud seotud just selle raamatuga. Ma väga soovitan seda raamatut unejutuks.

Mul ei olnud seda raamatut aastaid, mäletasin sellest üksikuid pilte. Aastal 2014 aga hakkasin otsima ja leidsin ühe eksemplari kasutatud raamatute epoest Saaremaal, minutitega tellisin ära ja peaaegu ideaalses seisus raamat saabus mulle mõne päevaga. Mõned aastad hiljem tuli välja ka uus trükk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles