Kui põnev Pirita suveseiklus muutub suveõuduseks ja tuleb välja, et ka Tallinnas on kummitusi

Copy
Helen Käit, «Pirita kloostri kummitus».
Helen Käit, «Pirita kloostri kummitus». Foto: Raamat

Kirjastus Randvelt on välja andnud Helen Käiti uue lasteraamatu «Pirita kloostri kummitus», millele tegi vahvad illustratsioonid kunstnik Sirly Oder.

Et kummitused on päriselt olemas ka siinsamas Tallinnas ja võivad elada peaaegu et kõrvaltänavas, saab kinnitust ühel palaval suvel, kui parimad sõbrad Martin ja Karoliina koolivaheajal kodulähedasse Pirita kloostrisse avastusretkele lähevad. Nende seiklus on riskantne algusest peale, kui nad pileti ostmisest pääsemiseks üle Pirita jõe kohale ujuvad ja otsustavad minna «ekskursioonile» külastajatele tegelikult suletud maa-alustesse käikudesse ja koobastesse.

Põnev suveseiklus muutub aga suveõuduseks, kui kloostri koobastes kohatud kummitus paar päeva hiljem Karoliina kodus välja ilmub. Miks ta rahu ei saa? Mida ta lastest tahab? Kuidas seda kõike vanemate eest saladuses hoida?

Helen Käit tuli Eesti kirjandusse lastele mõeldud fantaasialooga «Janne ja Joosep. Lohe needus» 2013. aastal. Ta on ise öelnud, et kirjutas selle sooviga oma tütar rohkem raamatuid lugema meelitada.

Sellega oli algus tehtud ning kuni tänaseni on ta lugema meelitanud tuhandeid Eesti lapsi – ilmunud on 8 laste- ja noorteraamatut, millest neli on saanud erinevatel konkurssidel auhindu ja äramärkimisi (BestSeller 2015 lastekirjanduse kategoorias II koht, Tänapäeva 2015. aasta lastejutuvõistlusel III koht, Tänapäeva 2017. aasta lastejutuvõistluse II koht ning Tänapäeva 10. noorteromaanide võistluse äramärgitud töö).

Lastejutuvõistluse võitjad (vasakult): Mari Teede, Helen Käit, Heidi Raba ja Maris Mändel.
Lastejutuvõistluse võitjad (vasakult): Mari Teede, Helen Käit, Heidi Raba ja Maris Mändel. Foto: Kirjastus Tänapäev

Eesti lastekirjanduse konkursil Nukits jagas ta kirjanike edetabelis 2020. aastal 3.-4. kohta.

Eesti Draamateatris esietendus 2018. aastal lavastaja Kersti Heinloo käe all lastelavastus «Lohe needus», mis põhineb «Janne ja Joosepi» sarjal.

Helen Käit debüteeris täiskasvanutele suunatud kirjanduses 2017. aastal romaaniga «Fööniksi viimane lend» (äramärgitud töö Tänapäeva romaanikonkursil). Ta on avaldanud novelle ja lühijutte kodumaist ulmekirjandust edendavates võrguajakirjades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles