Mänguasjamuuseum ootab külla: pintselsabapäev ja raamatuesitlus

Copy
Pintselsabapäev ja raamatu esitlus mänguasjamuuseumis.
Pintselsabapäev ja raamatu esitlus mänguasjamuuseumis. Foto: Raamat

Laupäeval, 13. novembril kell 11 esitletakse Tartu Mänguasjamuuseumis uut võru- ja eestikeelset raamatut «Pintslihannasuvi. Pintselsabasuvi». Külas on pintselsaba, kelle uudishimulikele küsimustele vastavad raamatu kaasautorid Contra ja Ingmar Muusikus.

Lisaks raamatu autoritega kohtumisele saab muuseumis toimuval pintselsabapäeval osta erinevaid Edgar Valteri teoseid, sealhulgas ka värskelt ilmunud «Pintselsabade» kolmanda trüki raamatuid, lüüa kaasa pintselsabade päeva teemalise ühismaali loomisel ning osaleda sabade töötoas.

Uue, veel trükisooja raamatu ellukutsuja Külli Leppiku sõnul olnuks pintselsabade loojal Edgar Valteril hea meel, et pintselsabad tegutsevad Pintselvaanias edasi ja toimetavad nüüd oma toimetamisi ka võru- ja eestikeelse raamatu «Pintslihannasuvi. Pintselsabasuvi» lehekülgedel.

Pintselsabad on rõõmsad ja värviküllased muinasjututegelased, kes esimeses raamatus taastavad pärast nende maad tabanud kohutavat tormi oma linna. Uues raamatus «Pintslihannasuvi. Pintselsabasuvi» seiklevad pintselsabad Kagu-Eesti mahajäetud karjäärides, seal, kust kunstnik ja kirjanik Edgar Valter pintselsabad ja Pintselvaania enda jaoks avastas.

Raamatu on kujundanud Erki Rammo, kaadrid karjääridest on meisterlikult tabanud loodusfotograaf Ingmar Muusikus, võru- ja eestikeelsed humoorikad lühitekstid on kirja pannud Contra.

Pintselsabapäeva korraldavad Võro Instituut, Tartu Mänguasjamuuseum ja Pokumaa ning üritus toimub kella 11-14. Osaleda saab tavapärase muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles