Tallinna Keskraamatukogu kutsub õpilasi end teletorni tippu lugema

Copy
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Joakim Klementi/Scanpix

Tallinna Keskraamatukogu kutsub osa võtma lugemisprogrammist «Loeme ennast Teletorni tippu». Programm kestab 01.11.2021‒30.04.2022 ning osalema on oodatud Tallinna koolide 1.–9. klassid.

Tänavuse lugemisprogammi märksõnaks on ühendatus. Lood, mida raamatutest loeme või filmidest vaatame, ühendavad meid ka siis, kui me füüsiliselt kokku ei saa. Mida rohkem me samu lugusid teame, seda enamast on meil omavahel rääkida ja seda paremini üksteist mõistame.

Lugemisprogrammi võistkonna moodustab terve klass. Tallinna Teletorni tippu jõudmiseks on vaja läbida 1050 trepiastet, mis algklassidele tähendab kokku 5250 lehekülje lugemist, vanematele klassidele 10 500 lehekülje lugemist. Lugemisprogrammi peaauhinnaks on Tallinna Teletorni külastus. Selle võidavad kolm kõige rohkem lugenud klassi kummastki vanuserühmast (arvestatakse lehekülgede arvu õpilase kohta). Lisaks loositakse lugemisprogrammi lõpus välja eriauhindu.

Tallinna koolide õpetajad saavad klassi lugemisprogrammis osalema registreerida koolile lähimas raamatukogus kohapeal, e-posti või telefoni teel. Lugemisprogrammi osalemise tingimused leiab Lastelehelt.

Tallinna Keskraamatukogu lugemisprogramm «Loeme ennast Teletorni tippu» sai inspiratsiooni Saksa lastekirjaniku Ursel Scheffleri «Raamatutorni» ideest.

Lisainfo: Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteenindusest telefonil 683 0914 ja e-posti aadressil laste@tln.lib.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles