Ilmus Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel esikoha pälvinud raamat «Armastus» (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

7. novembril ilmus Eesti Kirjanike Liidu 2021. aasta romaanivõistlusel pälvinud esikoha Loone Otsa raamat «Armastus».

«Armastus» Loone Ots.
«Armastus» Loone Ots. Foto: Raamat

Loone Ots on Eesti folklorist, õpetaja, kirjanik ja poliitik. Ots on kirjutanud 45 näidendit peamiselt Eesti ajaloo ja kultuuriloo ainetel. Ta nimetab oma teoseid kultuuriloolisteks fantaasiateks.

Ajalooline romaan «Armastus» räägib sellest mida pealkiri lubab – armastusest. Mehe armastusest naise ja naise armastusest mehe vastu, perekonnasisesest armastusest, aga ka kirest, sõprusest ja ligimesearmastusest selle piibellikus tähenduses ning lõpuks tarkusearmastusestki.

Raamatu tegevus toimub 1942. aastal kui Saksa okupatsioonivõimud on hävitanud kõik Eestisse jäänud juudid. Aga kas ikka on? Kolm saatust, kolm jutustajat. Ühe naise tahe ja jõud. Hiiglakogus armastust selle kõigis vormides.

Žürii liige Andrei Hvostov tõdeb, et «käsikirja süžeelist mitmekülgsust arvestades võib oletada, et selle edu nii kriitikute kui ka lugejaskonna hulgas on automaatselt tagatud...»

«Ent süžeeline rikkus ning autori n-ö käsitöönduslik kompetents pole kogu põhjus, miks see käsikiri pälvis žürii üksmeelse poolehoiu. Käsikirja võlu on see, et romaan räägib tundest, mida maailmas pole kunagi liiga palju – tundest, mida võiks alati olla rohkem,» lisab Hvostov.

Käsikiri teeb seda, mida pealkiri lubab: räägib armastusest.

Romaanivõistlusele oodati eestikeelseid ja varem avaldamata pikema proosa käsikirju mahuga vähemalt 200 000 tähemärki. Neljandat korda toimunud võistlusele laekus 81 käsikirja. Žürii koosseisus Tiit Aleksejev, Andrei Hvostov, Taavi Kangur, Jan Kaus, Eva Koff, Kairi Kruus, Kerttu Rakke ja Reeli Reinaus hindas käsikirju nende autoreid teadmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles