Eesti keeles ilmus prantsuse müüduim menuromaan «Anomaalia»

Copy
Kirjanik Hervé Le Tellier.
Kirjanik Hervé Le Tellier. Foto: QUIQUE GARCIA/AFP/Scanpix

Äsja ilmus Eesti keeles 2020 Goncourt'i preemia pälvinud Hervé Le Tellieri «Anomaalia», millest on lühikese ajaga saanud viimase paarikümne aasta müüduim prantsuse romaan.

Hervé Le Tellier, «Anomaalia».
Hervé Le Tellier, «Anomaalia». Foto: Kirjastus Tänapäev

Mingi kummaline sündmus Air France’i lennukis teel Pariisist New Yorki paiskab segi sadade inimeste elud. Nende hulgas on lugupeetud pereisa, Nigeeria poplaulja, nutikas naisadvokaat, andekas filmimonteerija, maailmamainega arhitekt, kuueaastane tüdruk ja vähetuntud kirjanik.

Kõigil neil on midagi varjata, mingi teine elu, kus ollakse palgamõrvar või ahistaja või … Olukorras selguse saamiseks kutsutakse kohale matemaatikud, kes on kursis superintellekti võimaluste ja ohtudega ning teavad, et kaugele arenenud tehnoloogia on eristamatu maagiast. Psühholoogiline põnevik esitab küsimuse: mida me teeksime, kui kohtuksime iseendaga?

Hervé Le Tellier (snd 1957) on prantsuse kirjanik, Oulipo kirjandusrühmituse president. «Anomaaliat» on on ainuüksi Prantsusmaal müüdud üle miljoni eksemplari ja see on ilmunud või ilmumas ligi viiekümnes keeles. Raamatu tõlkis eesti keelde Sirje Keevallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles