Ilmus Maniakkide Tänava teine jutukogu «Teekond Ridamuseni»

Copy
Ulmekirjanik Maniakkide Tänav (Agur Karukäpp).
Ulmekirjanik Maniakkide Tänav (Agur Karukäpp). Foto: Jaana Muna

«Teekond Ridamuseni» on värvikas vahekokkuvõte Eesti ühe juhtiva ulmeautori Maniakkide Tänava loomingust. Kogumiku üheksa teksti seast võib leida õudusjutte, kosmoseulmet, paroodiaid. Käsitlevate teemade ringi mahub küüditamine, metsavendlus, elu katastroofijärgses maailmas, inimkonna võimalikud tulevikuarengud ja palju muud.

Maniakkide Tänav, «Teekond Ridamuseni». Kaanepilt Meelis Krošetskin.
Maniakkide Tänav, «Teekond Ridamuseni». Kaanepilt Meelis Krošetskin. Foto: Raamat

«Teekond Ridamuseni» on Maniakkide Tänava teine jutukogu. Eelmine, nimega «Euromant», võttis kokku autori varasema loometee kuni aastani 2011. Uus kogumik jätkab sealt, kus eelmine pooleli jäi ning esindab Tänava lühiproosa paremikku aastaist 2011–2020.

Vahepealse aastakümne jooksul on autor muutunud tunduvalt küpsemaks. Kui varem tungiti kirurginoaga tegelaste kehadesse, siis nüüd on noa all pigem karakterite vaimne hingeelu, nende ihad ja hirmud, minevik ja ootused. Skaalagi on laienenud ning see sirutub ajas ja ruumis nii mõnigi kord üle milleeniumite ja Päikesesüsteemi piiride.

Maniakkide Tänav on eesti kirjanik ja muusik. Ta on õppinud Väike-Maarja päästekoolis ja Tartu Ülikoolis, töötanud tuletõrjuja-päästjana ja vägivallaohvrite nõustajana. Mänginud-laulnud Jõgeva punkansamblis Saast ja pereansamblis Vist tulnukad.

Maniakkide Tänav kirjutab eelkõige hoogsaid ja veriseid õuduslugusid, viimasel ajal ka küberpunklikke ja kosmilisi tekste. Viljaka autorina on ta avaldanud 9 romaani ja 70 juttu-lühiromaani. Maniakkide Tänava jutte on ilmunud ajakirjades Mardus, Algernon, Reaktor ja Looming ning erinevates antoloogiates ning kaheksal korral on ta võitnud Eesti Ulmeühingu poolt välja antava aastauhinna Stalker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles