Ilmus ühe nimekaima leeduka, korvpallur Arvydas Sabonise elulugu

Copy
Pildil Eesti-Leedu EM valikmäng 1998. aastal. Arvydas Romas Sabonis.
Pildil Eesti-Leedu EM valikmäng 1998. aastal. Arvydas Romas Sabonis. Foto: Toomas Huik

Kirjastus Tänapäev andis välja Laisvė Radzevičienė ja Vytaras Radzevičiuse raamatu «Arvydas Sabonis. 11 peatükki suurima leeduka elust».

Laisvė Radzevičienė, Vytaras Radzevičius, «Arvydas Sabonis. 11 peatükki suurima leeduka elust».
Laisvė Radzevičienė, Vytaras Radzevičius, «Arvydas Sabonis. 11 peatükki suurima leeduka elust». Foto: Raamat

Arvydas Sabonis (sünd 1964) on Leedu korvpalli suurim legend ja üleüldse üks kõige tuntumaid leedukaid maailmas. Olümpiavõitja, maailmameister, NBA Kuulsuste Halli liige, kümnete muude tiitlitega pärjatud korvpallur. Selles raamatus avaneb Arvydas Sabonis ehk Sabas, nagu teda Leedus tuntakse, nii sportlase, sõbra kui pereinimesena.

Leedu ajakirjanike koostatud raamatus saavad peale Sabonise pereliikmete sõna paljud kaasaegsed ja lähedased, juttu tuleb nii aastatest Žalgirises kui Nõukogude Liidu koondises, karjäärist NBAs ja Euroopas, mängudest Leedu koondise eest. Kõige selle vahel on hulk lustakaid ja isiklikke lugusid, mis kinnitab, et ka legendid on lõpuks ikkagi inimesed.

Eestikeelse väljaande jaoks on Arvydas Sabonisega seotud mälestusi jaganud ka rida Eesti korvpalliga tihedalt seotud inimesi: Ivar Jurtšenko on kirja pannud Heino Lille, Heino Endeni, Martin Müürsepa jt meenutused. Raamat sisaldab hulga haruldasi fotosid erakogudest ja arhiividest Leedus, USAs ja Eestis. Raamatu tõlkis leedu keelest Tiina Kattel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles