Heidy Tamme soovitab raamatuid, mis teda enim mõjutanud on

Copy
Heidy Tamme.
Heidy Tamme. Foto: Star FM

Õnnekoolitaja Dalí Getter Karati, GoodNewsi ja Star FM-i raadiosaates «Õnnevale(m)» käis külas laulja ja muusikapedagoog Heidy Tamme, kes rääkis, et loeb põhiliselt psühholoogilisi ja filosoofilisi raamatuid. Kui Tamme töötas Helsingis konservatooriumis, luges ta soomekeelseid raamatuid. Koju Eestisse tulles avastas ta rõõmuga eesti keelde tõlgitud raamatud, mida ta oli varem lugenud soome keeles. Nüüd on tal olnud palju aega lugeda.

Enim mõjutanud raamatud

Tamme tõi välja Dale Carnegie raamatud «Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi» ning «Lõpeta muretsemine ja hakka elama» selgitades, et neid raamatuid lugedes saab ta kinnitust sellele, mida on praktikas läbi elanud, aga kiires elus ei ole jõudnud neid killukesi fikseerida.

Üks tähtis mõttetera, mida Tamme jagas, oli «Ärge jätke unistamist, unistage ja kõik tuleb omal ajal!»

Lisaks tõi Tamme välja Joseph Murphy raamatu «Teie alateadvuse jõud», Esther ja Jerry Hicksi «Külgetõmbeseaduse» ja Jack Canfieldi raamatu «Külgetõmbeseaduse rakendamise võti».

Tamme soovitab ka lugeda Rhonda Byrne’i raamatut «Saladus», mis on kollektiivne kogemuste laegas ja pealegi ka väga ilus raamat. «Ma kingiks selle raamatu kõigile!» ütles ta.

Iga kogemus on tarkus

Tamme on öelnud ka oma tudengitele, et tema neist vanema inimesena neid ei õpeta, vaid jagab nendega oma elukogemusi- ja tarkusi, sest see, et ta tudengitega kohtuda saab, on tema jaoks kingitus ja iga kogemus on tarkus.

«Kui te praegu ei saa eriti aru, mida ma teile edasi annan, siis pange see mälulaekasse ja kui teil seda kunagi vaja läheb, peegeldub see teile tagasi. Te saate aru, et seda oligi teil vaja, see teeb õnnelikuks ja rõõmsaks, kui need killukesed leiavad just õige hetke ja õige isiku, kes seda võib jälle edasi anda,» tõi Tamme võrdluse raamatute lugemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles