Tammsaare muuseumis toimub Viivi Luigele pühendatud luuleõhtu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Viivi Luik.
Viivi Luik. Foto: Alar Truu

15. detsembril kell 18.00 toimub Tallinna Kirjanduskeskuse Tammsaare muuseumis luuleõhtu «Sinule laulan ja sina saad aru».

Viivi Luik on öelnud Villem Ridala luuletuse «Talvine õhtu» kohta: «Peale selle luuletuse kuulamist nägin ma esimest korda elus oma ümbrust. Tajusin ilu. Nägin omaenda silmaga seda õhtust talvemaastikku, mida Ridala sõnastas ja mis tegelikult ja reaalselt oligi minu ümber. Võisin minna välja ja näha sedasama luuletust lihana, mis oli ühtlasi ka sõna. See rabas mind. Maailma hoidis koos sõna. Maailma ilu oli tumm, kuni seda polnud sõnastatud. Alles sõna kaudu sain ma sellest osa ja nägin seda. [---] Tahtsin kõigest hingest suuta ükskord sõna abil ehitada omaenda maailma.»

Viivi Luige juubelile pühendatud luuleõhtul esitavad Luige luulet Siim Lill ja Eve Pormeister. Endale oluliste luuletajate värsse esitab Viivi Luik.

«Me teeme sügava ja südamliku kummarduse ühele köitvamaile poetessile, proosakirjanikule ja esseistile, Eesti elavale klassikule Viivi Luigele,» sõnas kirjandusuurija Eve Pormeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles