Talunikuks hakates ei osanud Jeremy Clarkson isegi nisul ja odral vahet teha

Copy
Jeremy „talunik” Clarkson.
Jeremy „talunik” Clarkson. Foto: THE SUNDAY TIMES / NEWS LICENSING

Briti saatejuht Jeremy Clarkson on rohkem kui kakskümmend aastat Sunday Timesi autoveergu kirjutanud. Kui aga saabus nahkhiiregripp, tähendas see, et autotootjad pidid oma näidisautopargid kinni panema ja see omakorda tähendas, et tal polnud millestki kirjutada. Loomulikult võinuks ta puhata ja kord nädalas autoveeru kirjutamise asemel üldse mitte midagi kirjutada.

Aga Clarksonile meeldib kirjutada. Ta kirjutab, et lõõgastuda. Mõni inimene armastab golfi mängida või allavaatavat koera teha või mäkke ronida. Talle aga meeldib oma sülearvuti taga istuda, sünonüüme ja metafoore välja mõelda. Seega küsis ta ajalehe toimetajalt, kas võiks vahelduseks hoopis talupidamisest kirjutada. Toimetaja ütles jah ja nüüd on Clarkson kõik need veerud raamatuks kokku pannud.

Talle omase huumoriga kirjutab Clarkson, kuidas talumeheks hakates ei teinud ta vahet nisul ega odral, ei saanud aru ühestki kangist oma traktori kabiinis ega teadnud, milleks üldse rapsi kasvatatakse. Clarkson viib lugeja lõbusale, ent silmaringi avardavale talupidamise avastusretkele. Kas teadsite, kui ulatuslikku kahju on teinud Kanadast toodud koprad Argentinas? Või et forelle kasvatades tuleb hoolitseda ka selle eest, et nad päikesepõletust ei saaks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles