GALERII ⟩ Ilmus kunstnik Edith Karlsoni esimene monograafia

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

16. detsembril esitleti Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis (EKKM) ülevaatlikku trükist kunstnik Edith Karlsoni viimase 12 aasta loomingust.

320-leheküljeline ingliskeelne kogumik «Drama is in Your Head» on Karlsoni esimene monograafia. Raamat sisaldab rikkalikku fotomaterjali Karlsoni 22 kunstiprojektist ja nende tööprotsessidest, mida saadavad esseed Eero Epnerilt ja Denis Maksimovilt. Raamatu koostaja on Evelyn Raudsepp, kujundaja Indrek Sirkel, tõlkija Keiu Krikmann, kirjastajad Lugemik ja EKKM.

Esitlusel 16. detsembril EKKMis vestlesid kunstnikuga tema loomingust Maria Arusoo ja Kirke Kangro, modereeris Evelyn Raudsepp.

Karlsoni looming pürgib tajutava poole, vallutab tagasi maad taktiilsusele ning kombatavusele, rühib läbi tähenduste vaakumi füüsilise kohalolu, skulpturaalse kehalisuse ja aistitava, tuntava, puudutava poole. /--/ Karlson ei tegele skulptuuriga sattumuslikult, vaid maailmavaateliselt – see kehale kõige lähemal asuv kunstiliik pakub lootust (või vähemalt lootuse illusiooni), et kuhugi on veel võimalik naasta ja midagi on veel võimalik tajuda.

  • Eero Epner, tsitaat raamatust
  • Denis Maksimov, tsitaat raamatust

Edith Karlsoni isikunäitus «Süütuse tagasitulek» EKKMis (kuraator Eero Epner) on avatud veel selle nädala lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles