Mänguasjamuuseum esitleb uut lasteraamatut, mis räägib unedest ja nende nägemisest

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Marge Pärnitsa uus lasteraamat «Nässu ja kohutavalt kole kummik».
Marge Pärnitsa uus lasteraamat «Nässu ja kohutavalt kole kummik». Foto: Tartu Mänguasjamuuseum

Tartu Mänguasjamuuseumis esitletakse 19. detsembril kell 12 Marge Pärnitsa uut lasteraamatut «Nässu ja kohutavalt kole kummik», mille peategelaseks on muuseumis elav sinisilmne mängukaru.

«Nässu ja kohutavalt kole kummik» on muuseumis elava mängukaru Nässu lugude kolmas raamat, mis räägib unedest ja nende nägemisest. Lisaks tuleb juttu veidrast kärbsest, kes ei armasta luulet, jänestest, varblastest ja kummalisest krokodillist nimega Argu-ment. Unenäole kohaselt on nii mõnedki asjad selles raamatus pigurtadi ja sussavurra.

«Mänguasjamuuseumi kogud on nii rikkalikud ja põnevad, et patt oleks neid mitte tutvustada,» selgitab lugude autor Marge Pärnits. «Võibolla niisama püsinäitusele välja panduna ei olekski lihtne täispuhutav orav või koidest puretud vana karu nii silmatorkavad, aga raamatu fotoillustratsioonidel on neil võimalus särada.»

Raamatut esitletakse mänguasjamuuseumi jõulutoas, kus lisaks uute lugude kuulamisele on sel pühapäevahommikul võimalik piparkoogikummikuid ja piparkoogioravaid kaunistada ning jõuluingleid meisterdada.

Raamatu «Nässu ja kohutavalt kole kummik» jutud ja luuletused on kirjutanud Marge Pärnits, fotod teinud Siim Vahur. Kujundaja on Maarja Roosi, keeletoimetaja Mari Tuuling, kirjastajaks Tartu Mänguasjamuuseum. Raamat valmis tänu Tartu Kultuurkapitali, Eesti Kultuurkapitali ja Hooandja ühisrahastuse toele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles