Henry Cavill: fantaasiakirjandus on lahe. Alati on olnud

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Henry Cavill ja Anya Chalotra. Kaader Netflixi sarja "The Witcher" teisest hooajast.
Henry Cavill ja Anya Chalotra. Kaader Netflixi sarja "The Witcher" teisest hooajast. Foto: Katalin Vermes

Detsembris ilmus Netflixi sarja «Nõidur» teine hooaeg, mille peaosas on näitleja Henry Cavill. Sari põhineb Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski «Nõiduri» saagal, mille näitleja on suure huviga läbi lugenud (ja ka läbi mänginud).

Henry Cavill rääkis intervjuus väljaandele The Empire, et loeb väga palju, aga tal ei ole üht lemmikraamatut või ka -raamatusarja, sest head fantaasiakirjandust on nii palju. «Nad kõik on omal moel erinevad. Raymond E. Feist on geniaalne autor,» kiitis Cavill ja tõi esile «Riftwari» saaga teosed, mis tema sõnul on kõik täiesti fantastilised. «Ja ka Brandon Sanderson on teinud täiesti hiilgavat tööd. Ma ei tea, kuidas ta seda teeb. Need raamatud on väga mahukad. Ma armastan neid, need on geniaalsed. Nendes on imelisi sõnumeid kõigile, kes neid loevad. Olen nende suur fänn. Siis on veel David Gemmell, vana kooli legend,» mainis ta lisaks autorit, keda tasub lugeda.

Henry Cavilli sõnul on fantaasia väga lahe, on alati olnud ja on seda ka edaspidi. «Olen avastanud, et ikka on neid, kes selle peale nina kirtsutavad, aga mina armastan fantaasiat. Olen alati olnud selle suur toetaja ja lugeja,» sõnas Cavill, kelle sõnul kogub fantaasia ka rohkem poolehoidjaid, kui see on hästi teostatud. «Niikaua kui meil on «Sõrmuste isanda» kvaliteediga asju, kasvab see jätkuvalt,» leidis ta.

2019. aastal rääkis Cavill Poola uudistele wyborcza.pl, et on «Nõiduri» saaga fänn ja tema lemmikraamat on «Viimane soov». «See haaras mind kaasa, murdis mu südame, pani selle kokku ja murdis siis uuesti,» ütles ta.

«Ma armusin nendesse lugudesse. Need ei ole tüüpilised fantaasialood, nendes on midagi tõelist,» selgitas Cavill, kes nii raamatuid lugedes kui nende põhjal loodud mängu mängides tundis korduvalt, et ei saa seda lugu oma peast. «Kui mul tekkis võimalus Geraltit mängida, ei saanud ma seda käest lasta. Kui nad sarja välja kuulutasid, ei teadnud ma, et Lauren Hissrich selle kallal töötab. Palusin iga päev oma agentidel midagi välja uurida. Ja siis oli meil koosolek... Ma arvan, et see läks hästi, kuna olen nüüd siin teiega,» oli ta omadega rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles