«Nädalavahetuse kõvamees» pihib ausas ja otsekoheses raamatus, kuidas ta alkoholist vabaks sai

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Ilmunud on Marko Viigi raamat «Nädalavahetuse kõvamees. Tee alkoholist vabaks», mis innustab alkoholist loobuma ja oma tervise eest hoolitsema.

«Ma räägin liiga ausalt oma seiklustest, rajudest pidudest, kaklustest ja seksist – see on muidugi nii klišee, et mehed kõvatavad sellega…» kirjutab autor. «Miks kõvatada sellega? Miks tarbida alkoholi ja narkotsi kuni surmani? Mina otsustasin ühel päeval kõik kuradile saata, kuna ei suutnud enam. Miks mitte proovida oma elu jooksul olla kasvõi kuus kuud kaine? Kas sa tead, mis tunne see on?»

Uues raamatus on Marko Viigi sõnul palju eneseirooniat, aga ka rohkelt nõuandeid, kuidas muutuda. Selleks on käsiraamatus hulk erinevaid teste, mis aitavad sõltuvuste vastu võidelda.

«Iga inimene teab ning on kohtunud sõltlase või alkohoolikuga. Alkohoolik ei ole ainult asotsiaal, kes bussijaamas Taurust joob,» selgitab ta. «Alkohoolikud võivad olla väga toredad ja viisakad inimesed, kes elavad mask ees, täielikus depressioonis – neid on palju rohkem, kui te arvate.»

Marko Viik, «Nädalavahetuse kõvamees. Tee alkoholist vabaks».
Marko Viik, «Nädalavahetuse kõvamees. Tee alkoholist vabaks». Foto: Raamat

Raamatus võtab ta läbi erinevad alkoholismi vormid ja kaassõltuvuse. «Kaassõltuvus ehk passiivne alkoholism on minu silmis enim alahinnatud sõltuvus maailmas, nagu ka iga teise sõltuvusega, ei mõista sõltlane, et ta on sõltuvuses. Liigne alkohol ja narkootikumid mürgitavad sinu mõttemaailma, aga mõtted mõjutavad sinu tundeid ja sellest saab algus sinu tegutsemistele, nagu kõik hea või halb.»

Autor ei mõista kellegi üle kohut ja ei ootagi, et kõik inimesed karsklasteks hakkaksid, kuid ta tahab loota, et raamatu lugemine suudab kellegi elu päästa või talle aastaid juurde saada.

«Üritan säilitada endale omase huumoriprisma ja räägin lihtsalt sellest, mida ise olen kogenud, mis on minu silmis karm tõde!» kirjutab ta. «Elu käib kiiresti ja karussell ei jää seisma, aga iga muutus võtab aega ja parem alustada varem teekonda kvaliteetsemale ja vaimselt tugevamale elule!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles