Mai-Liis Kivistik soovitab 19 raamatut, mis teda sel aastal enim mõjutanud on

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Erakogu

MaiWistiku looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik toob välja 19 raamatut, mis teda 2021. aastal loetutest enim mõjutanud on. Raamatud räägivad sellest, kuidas hoida end terve ja elujõulisena ning annavad nõu, kuidas muuta oma elu paremaks.

«Uitnärvi ravijõu rakendamine», Stanley Rosenberg

See raamat õpetab lihtsate harjutuste abil reguleerima oma uitnärvi, et jõuda sügava lõõgastuseni, magada paremini ning taastuda vigastustest ja traumadest. See harutab lahti krooniliste haiguste saladused ning selgitab, kuidas ja miks need tekivad.

«Enegiameditsiini. Lihtne viis end aidata», Donna Eden

See raamat on teejuhiks energiameditsiini juurde. Donna Eden näitab selgelt ja arusaadavalt, kuidas viia oma kehaenergia sedasi tasakaalu.

«Täiuslik tervis»​, Deepak Chopra

Raamat esitab teie kehatüübile sobiva toitumise, stressist vabanemise, füüsiliste harjutuste ja igapäevaelu programmi, mille aluseks on 5000 aasta vanune ajurveda õpetus vaimu ja keha tervishoiust. Ajurveda abiga saab taastada keha loomuliku tasakaalu ja tugevdada vaimu ning keha ühtsust, et saavutada täiuslik tervis.

«Jooga valu leevendamiseks», Kelly McGonigal

Pole saladus, et jooga suurendab lihaste painduvust ja tugevust, kuid te ei pruugi teada, et jooga on tõestatud ravimeetod seljavalu, põlvevalu, karpaalkanali sündroomi ja muude krooniliste valuseisundite puhul. Jooga aitab ka leevendada stressi, ärevust ja depressiooni, mis võivad tekitada ja võimendada valu, ning loob mugavama tunde nii meeles kui ka kehas.

«14-päevane organismi puhastamine taimedega», Laurel Vukovic

Raamat koosneb kolmest osast.

I osa - organismi puhastamine : tee täiusliku tervise juurde

II osa - organismi puhastamise teed

III osa - organismi puhastamise programmi koostamine

«Seitsme põlve müsteerium», Ants Rootslane

Iga peatükiga toob Rootslane lugejale inimeseks olemise saladust lähemale, kirjutab ridade kaupa sellest, kuidas perekond on üks õelamaid süsteeme, kuhu kuuluda, aga millest välja astuda ei saa ega tohigi. Teadmiste ja harjutuste näol saab lugeja enda käsutusse tööriistapagasi, millega hakata muutma oma elu. Saab üha rohkem mõistma oma isiklikku unikaalset saatust, milles ei eksisteeri küsimusi nagu Kes ma olen? või Mida ma pean tegema? Sa tead siis täpselt, kes sa oled ja kuhu suunas liikuda.

«Olen see, kes olen. Suur intervjuu», Dave Benton

Raamat «Olen see, kes olen» on väga aus lugu ühe Arubalt läbi mitmete rännakute Eestisse tulnud mehe isikliku elu tõusudest ja mõõnadest, sisemaailmast, uskumustest ning elufilosoofiast. See on üks aus kõnelus oma sügava sisemise minaga, tema kogemuste sõnastamine ja elutarkuste jagamine lugejalegi.

«Teadlik hingamine. Tervise ja elujõu allikas»​, Richard Brennan

Raamat annab ülevaate hingamise anatoomiast ja füsioloogiast, loomulikust hingamisrütmist ning levinud hingamisprobleemidest. Raamatus tutvustatakse Alexanderi tehnikat ja antakse juhtnööre üle 30 erineva hingamisharjutuse tegemiseks. Need õpetused aitavad tagasi saada loomuliku hingamisrütmi, mis mõjutab meie mõtteviisi, tundeid ja tegevust.

«Ellujäämise õpetus I», Luule Viilma

See raamat on kirjutatud selleks, et inimesed saaksid ise oma tervist parandada. Kõnekeel on teadlikult võimalikult lihtne, et abi igaühele kättesaadav oleks.

Andestamise õpetus on lihtne ja käepärane neile, kes tahavad oma vigu tunnistada, vastuvõetamatu neile, kes otsivad süüdlasi väljastpoolt ennast.

«Puude juurde»​, Hendrik Relve

Puud ja põõsad looduses, pärimustes ja nüüdses kasutamises.

«Ikka siin», Ram Dass

Ram Dass räägib selles raamatus oma isiklikele kogemustele toetudes, kuidas kõigi nende muredega hakkama saada ning mida ette võtta, et areneda hingeliselt ja vaimselt, nii et vanaduspõlv oleks kõigest hoolimata rõõmuküllane, et meel oleks rahulik ja selge ning elu viimased aastakümned enda ja oma tarkuse nautimise aeg.

«Inimese anatoomia», Arne Lepp

Tegemist on inimese normaalse süstemaatilise anatoomia õpikuga, mis hõlmab anatoomia üldosa ning liikumis- ja siseelundeid.

«Jooga põhiolemus»​, Osho

Jooga õpetab, kuidas tasakaalustada oma meelt ja keha. Selle eesmärgiks on iga inimese potentsiaali täielik avamine. Patandžali «Joogasuutrad» on üks oluline jooga-alane teos, milles sisalduvad sügavad õpetused, mida inimesed peaksid igapäevaelus rakendama. Osho jätkabki Patandžali «Joogasuutrate» hingeteaduse esitamist ja analüüsi, puudutades kümnes suurepärases loengus meie elu võtmeprobleeme.

«Ütle mulle, kust sul valutab, ja ma ütlen sulle, miks see nii on», Michel Odoul

Raamat toob välja selge seose meie emotsionaalsete või vaimsete pingete ning füüsiliste haiguste ja traumade vahel.

«Ravivad seened»​, Toivo Niiberg

Raamatus on esitatud 25 seeneliiki, millest enamikku saab kasvatada ka koduaias ja mille mütseele on võimalik hankida. Iga seeneliigi juures on selle kirjeldus ja eripärad, raviomadused ning retseptid.

«Vastuvõtt ilma järjekorrata»​, Selma Teesalu

Raamatust leiab iga huviline teaduslikult põhjendatud ja praktikas järeleproovitud soovitusi, kuidas koostada oma igapäevamenüüd ning korrastada elustiili tervise tugevdamise ja parandamise eesmärgil.

Raamat on üles ehitatud küsimuste-vastuste vormis. Nõuanded on raamatus toodud erinevate kaebuste kaupa.

«Ajarütmide mõju tervisele»​, Maximilian Moser

Tervise säilimise huvides on kõige tähtsamad nii elustiil kui ka bioloogiliste rütmide järgmine. Elades oma igapäevaelu kehale soodsate rütmide taktis paraneb organismi enesetervendusvõime tohutult. See raamat näitab, kuidas saab lihtsate, kuid mõjusate meetmete abil muuta oma elu rütmilisemaks ning seega ka tervislikumaks.

«Hinga ja ela!»​, Monika Palm

Vabastava hingamise terapeut Monika Palmi sulest ilmub praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu – olgu algajatele või edasijõudnutele. Monika Palm jagab oma 10 aastasest vabastava hingamise kogemusest neid meetodeid, mis aitavad tasakaalustada elu, leida harmooniat ning toetada eneseleidmist.

«Imede hommik», Hal Elrod

Autor Hal Elrod on oma raamatus kokku võtnud «parima praktika», mis on läbi sajandite muutnud tuhandete edukate ja palju saavutanud inimeste elu ning pannud sellest kokku igahommikuse programmi. Nende lihtsate ja üllatavalt vähe aega võtvate «imede hommiku» rituaalide kasutamine võibki olla viis saavutamaks kõik, mida oled kunagi soovinud, ja kiiremini, kui oled kunagi mõelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles