Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab raamatut, mis aitab tundma õppida ravimtaimi

Raamatuportaal
Copy
Mai-Liis Kivistik.
Mai-Liis Kivistik. Foto: Triin Maasik

MaiWistiku looja, joogatreener ja loodusterapeut Mai-Liis Kivistik soovitab lugeda Kristel Vilbaste raamatut «Meie maarohud». Teos on kirjutatud ühe mõnusa juturaamatuna, milles igavaid fakte ei ole reastatud, vaid on jagatud taimekeelt läbi oma kogemuse ja oma suguvõsa kogemuse.

«Meie maarohud» Kristel Vilbaste
«Meie maarohud» Kristel Vilbaste Foto: Raamat

Ülevaate saab, mis taimi metsast võiks korjata ning mida kindlasti koduaeda tuua. Filosofeeritakse isegi selle üle, kas ikka on koduaia ravimtaimel võrdväärne vägi metsikult kasvava taimega, kes on endale ise sobiva koha kasvamiseks valinud.

Männimetsa õhuvannid

Kivistikule meeldis eriti, et männimetsa õhuvannid olid suisa lahti seletatud. Loodusterapeudina hindan väga taimede sisse hingamise tehnikaid, sest need sobivad suurepäraselt õhu elementi toetama. Männimets on vana tuntud ravim kopsuhaiguste puhul. Männimetsa leidub Eestis aga pea kõikjal, ei ole vaja selleks spaasse ega välismaale minna.

«Tihti küsitakse nippe, kuidas taimi endale selgeks teha ja see raamat on üks hea algus. Tõsi, siin ei puudutata kõigile tuttavaid umbrohtusid, kuid ikkagi esmased ravimtaimed on üles rivistatud. Lisaks mõned üllatused toidulauale ka veekogu äärest,» soovitab ta.

Imerohud ja moevoolud

Raamatus on räägitud ka imerohtudest ja moevooludest nagu must pässik, kärbseseen, karulauk. Selgitatakse lähemalt, kuidas või miks neid üldse võiks kasutada.

Kivistikule oli südamelähedane peatükk, mis keskendus alternatiivravi ja riikliku meditsiini koostöö küsimusele. «Eestis need kaks paralleelselt ei tegutse, kuid on riike, kus see sümbioos toimib imeliselt hästi. Nime vahetas haigekassa küll tervisekassaks, kuid sisu säilis. Endiselt peab inimene valima, kumba meditsiini ta usub,» nendib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles