Tarmo Vahter esitleb uut ajalooraamatut Pätsi-aegsest Eestist

Raamatuportaal
Copy
Tarmo Vahter.
Tarmo Vahter. Foto: Andres Haabu

14. jaanuaril kell 17.30 esitleb ajakirjanik Tarmo Vahter Tartu linnaraamatukogu saalis oma uut raamatut «Võitlus tuleviku pärast. 1933–1936: Pätsi aja rääkimata lood».

Vahteri ajalooraamat sisaldab lugusid Konstantin Pätsi ja vabadussõjalaste võitlusest, ühiskonnaelu mõjutanud kampaaniatest nagu kodukaunistamine või nimede eestindamine, riikliku propaganda talituse tööst, Postimehe võlgadest, kuurordikultuurist ja paljust muust.

Tarmo Vahter, «Võitlus tuleviku pärast».
Tarmo Vahter, «Võitlus tuleviku pärast». Foto: Raamat

Autor jutustab lugusid konkreetsete inimeste kaudu, on need siis poliitikud Konstantin Päts ja Artur Sirk, Eestile kuulsust toonud Kristjan Palusalu ja Miliza Korjus või eestlastele kodu korrastamist õpetanud Salme Masso. Lugeja leiab raamatust loo Oskar Lutsu majaehitusest, Betti Alveri esikkogu ilmumisest, A. H. Tammsaarele tema elu ajal ausamba püstitamisest, Tartu ülikooli esimesest mustanahalisest tudengist.

Autori sõnul on ka praegused inimesed mõjutatud Pätsi ajal toimunust ning ta soovitabki raamatut lugeda neil, kes tahavad mõista, miks me oleme sellised, nagu me oleme.

Raamatu jaoks kogus Vahter infot arhiividest, raamatukogudest ning vanadest ajalehtedest ja ajakirjadest. Huvitavaid detaile leidis autor koguteostest, avaldatud mälestustest ja päevikutest, samuti oli abi vestlustest raamatus kujutatud tegelaste järeltulijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles