Katrin Väli esitleb valikkogu «Kasvab tagasi lindudeks»

Raamatuportaal
Copy
Pildil Laura Põld ja Katrin Väli.
Pildil Laura Põld ja Katrin Väli. Foto: Kristjan Teedema

Katrin Väli esitleb 20. jaanuaril kell 18 ARS Kunstilinnakus möödunud aasta lõpu poole ilmunud valikkogu «Kasvab tagasi lindudeks» ja tähistab koos Laura Põlluga 2020. aasta kevade koroonaehmatuse aegu ilmavalgust näinud raamatut «Aheraine laul», kus kohtuvad ja suhtlevad Laura kunst ja Katrini luuletused.

Esitlusel kõneleb Carolina Pihelgas raamatu koostamisest ja vestleb Katrin Väliga. Laura Põld räägib, kuidas sündis «Aheraine laul». Muusikat teeb kandlel Kristi Mühling, luuletusi loeb Jaakko-Priidik Hallas, kes mängib hiljem ka plaate.

Katrin Väli, «Kasvab tagasi lindudeks».
Katrin Väli, «Kasvab tagasi lindudeks». Foto: Raamat

Carolina Pihelgas on valikkogu järelsõnas kirjutanud: «Maailm me ümber on püsimatu ja loodust ei saa lõplikult allutada, isegi mitte inimkeele kirjeldustele – midagi läheb ikka kaotsi, jääb tõlkimatuks või loetamatuks, justkui tiivalöökide jäljed taevas. Igatahes on loodus (täpselt nagu luuletusedki) olemas üksnes iseenda jaoks ja iseenese pärast. Inimene võib küll proovida seda mõtestada, aga temagi pilk on piiratud, jääb samamoodi mõistatuseks, tabamatuks.»

«Kasvab tagasi lindudeks» (kirjastus Ilmamaa) on kujundanud Maris Kaskmann, «Aheraine laulu» (Tartu Kunstnike Liit) Aadam Kaarma. Mõlemad raamatud on, nagu pildilt näha, üsna rohelised. Raamatute väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapital.

Üritus toimub ARSi majas, Pärnu mnt 154. Sissepääs maja hoovipoolsest uksest, korstna kõrvalt, sees kohe näha punane silt «Stuudio 98».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles