Sarah Jessica Parker soovitab: 6 raamatut, mille lugemine on tõeline nauding

Raamatuportaal
Copy
Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker. Foto: Caitlin Ochs/ Reuters/ Scanpix

Telesarja «Seksi ja linna» staar Sarah Jessica Parker on tõeline raamatukoi, kes soovitab kõigil külastada oma kohalikku raamatukogu. Näitleja tegutseb ka kirjastajana ja jagab sotsiaalmeedia vahendusel sageli oma lugemissoovitusi.

Hiljuti tegi ta väljaandes Goop kokkuvõtte oma viimase aja lemmikraamatutest ja nimetas kuus raamatut, mida ta kõigil lugeda soovitab.

Donna Tartt, «Ohakalind» 

«Millest alustada? Tõtt-öelda olen ma kirjeldamatult kade iga lugeja peale, kes selle meistriteose esimest korda kätte võtab. Kes seda teeb, mäletab veel pikka aega Theo Deckeri südantlõhestavat tegelast ja tema uskumatut teekonda.»

George Gissing, «New Grub Street»

«See lugu kirjastamisest ja armastusest on üks suurimaid sajandivahetuse lugusid. See on üks mu kõigi aegade lemmikuid.»

Anthony Marra, «A Constellation of Vital Phenomena»

«Kas Anthony Marra oli tõesti vaid 27-aastane, kui ta selle suurepärase ja liigutava loo kirjutas? Ta jutustab sõjast räsitud Tšetšeeniast ning tegelastest, kes elavad pisikeses ja laastatud Eldari külas ja selle lähedal. Sa ei pea Tšetšeenia ajaloost palju teadma, et seda erakordset raamatut tõeliselt armastada või leida end soovitamas seda kõigile tuttavatele. Ma olen selle noore kirjaniku tuleviku pärast väga põnevil.»

Joshua Ferris, «To Rise Again at a Decent Hour»

«See on lugu Park Avenue hambaarstist nimega Paul O’Rourke, kes on üksildane ja kurb tüüp. Olin tõeliselt üllatunud, kui väga mulle meeldis see raamat depressiivsest mehest, kes igatseb seltsi. Ferrise tähelepanelikud elu üksikasjadest on tõeline kingitus tema lugejale. Ta ümbritseb oma peategelase suurepäraste, ausate, naljakate ja värvikate tegelastega, kes teevad selle romaani lugemise veelgi nauditavamaks.»

Anthony Trollope, «The Way We Live Now»

«See täiuslikult satiiriline romaan räägib uue raha saabumisest Inglismaale, kuid selles on ka suurt romantikat. Ja kuigi see on hirmuäratavalt mahukas romaan, armastasin selles iga üksikut hetke, nii suurt kui väikest.»

Sheri Fink, «Five Days at Memorial: Life and Death in a Storm-Ravaged Hospital»

«See geniaalne mitteilukirjanduslik raamat on jõhker ja põhineb põhjalikul uurimusel: see kirjeldab šokeerivalt üksikasjalikult New Orleansi suure avaliku haigla kohutavaid tingimusi ning kaootilisi, hirmuäratavaid ja kahetsusväärseid päevi pärast orkaan Katrinat, kui viie päeva jooksul püüti oma kogukonda teenida. Samas on see ka oluline portree keerulistest, rasketest ja väga vastuolulistest otsustest, mida arstid ja õed pidid tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles