Raamatukogu abistab energiahüvitise taotluse esitamisel

Raamatuportaal
Copy
Raamatukoguhoidja juhendamas.
Raamatukoguhoidja juhendamas. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Alates 17. jaanuarist saab Tallinnas esitada energiakulude hüvitamise taotlusi. Tallinna Keskraamatukogu raamatukoguhoidjad aitavad eesti ja vene keeles soovijaid vajaliku info hankimisel ja juhendavad taotluse täitmisel.

Raamatukoguhoidjad aitavad arvete allalaadimisel ettevõtete e-teenindusest või lugeja e-postkastist ning dokumentide skaneerimisel ja printimisel. Raamatukogust saab ka nõu selle kohta, kui läheb vaja lisadokumente (nt arvel puuduvad õiged mõõtühikud). Raamatukokku tulles tuleks kaasa võtta vajalikud dokumendid paberkandjal või elektrooniliselt ning ID-kaart, Mobiil-ID või Smart-ID koos kehtivate PIN-koodidega. Tallinna Keskraamatukogu YouTube'ist leiab ka energiakulude hüvitamise taotlemise videojuhendi.

Tallinna Keskraamatukogu haridustegevuse peaspetsialist Liisi Nokkur julgustab inimesi nii energiahüvitise taotlemise kui ka teiste aktuaalsete küsimustega raamatukogust abi otsima. Liisi Nokkur räägib: «Praegu abistame lugejaid peamiselt COVID-tõendite allalaadimisel ja salvestamisel ning väljaprintimisel, rahvaloenduse ankeedi täitmisel ning viimasel ajal ka elektriarvete hüvitamise küsimustes.» Sel kuul on raamatukogus tavapärasemast rohkem prinditud ja skaneerinud arveid ning tuntud huvi, kuidas oma e-postist elektriarveid vaadata ja teenusepakkuja lehelt alla laadida. Raamatukogu poole on abi saamiseks pöördunud ka korteriühistud, kes soovivad infot arvete koostamise ja toetusmeetmete kohta.

Energiahüvitise taotluse esitamise ja teistes küsimustes saab abi kõigist Tallinna Keskraamatukogu teenindusosakondadest ja haruraamatukogudest. Kõik raamatukogud pakuvad ka laias valikus tasuta koolitusi ja andmebaaside kasutamise võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles