Näitleja Owen Wilsoni lemmikraamatud, mis on ilmunud ka eesti keeles

Raamatuportaal
Copy
Näitleja Owen Wilson.
Näitleja Owen Wilson. Foto: Richard Shotwell

Teie ees on armastatud Ameerika näitleja Owen Wilsoni kolm lemmikraamatud, mis on ilmunud ka eesti keeles. Ehk oled mõnda neist juba lugenud? Pilk peale!

«Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused» Mark Twain
«Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused» Mark Twain Foto: Raamat

1. «Tom Sawyeri ja Huckleberry Finni seiklused» Mark Twain

«Tom Sawyeri seiklused» kirjeldab Mississippi kaldal asuva unise väikelinna St. Petersburgi idülli, mille Tom Sawyer oma sõpradega põhjalikult pea peale pöörab.

«Huckleberry Finni seiklusi» peetakse aga esimeseks tõeliseks Ameerika romaaniks ja Mark Twaini parimaks kirjatööks.

«Ime andides» Nando Parrado
«Ime andides» Nando Parrado Foto: Raamat

2. «Ime andides» Nando Parrado

«13. oktoobril 1972 rammis Uruguay õhujõudude lennuk 3600 meetri kõrgusel Andides mäge. Lennuki pardal oli 45 inimest, nende hulgas ka Uruguay Old Christiansi ragbiklubi, teel mängima ühe Tšiili parima ragbimeeskonna vastu.

Ellujäänud 16 inimesel tuli oodata 72 päeva – nad päästeti 23. detsembril 1972.

«Esimestel tundidel polnud mitte midagi, ei hirmu ega kurbust, ei aja kulgemist, isegi mitte ühegi mõtte ega mälestuse vinet, vaid must ja täielik vaikus,» alustab autor Nando Parrado ilustamata kirjeldust neist päevist. «Meie lugu võis küll inspireerida miljoneid inimesi kui jutustus inimhinge vastupidavusest, kuid minu jaoks olid need mägedes veedetud päevad täis südamevalu, õudu ja asendamatuid kaotusi,» ütleb ta.

«Stalingrad» Antony Beevor
«Stalingrad» Antony Beevor Foto: Raamat

3. «Stalingrad» Antony Beevor

«Venemaad pole võimalik mõistusega võtta,» nentis poeet Tjuttšev. Ka Stalingradi lahingut ei saa hinnata igapäevase mõõdupuuga. Pelgalt militaarne uurimus sellest titaanlikust heitlusest ei ava kogu toimunut. Selle raamatu mõte on kajastada mõlema poole sõjameeste kogemusi ulatusliku uue materjali, eriti Vene arhiivide materjalide põhjal. Erinevad allikad toovad meieni pretsedenditu võitluse iseloomu ja mõju neile, kes sattusid sõjamöllu lootuseta pääseda eluga. Raamat sisaldab ka kaarte ja fotosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles