Meditatsioon, mis aitab südame avada

Raamatuportaal
Copy
Foto: Shutterstock

Enesearengu teejuht Tiit Trofimov räägib oma raamatus «Lõpp on algus. Julgus elada iseendana», et Osho on kirjeldanud inimese eluteed nii. Pärast sündimist hakkab inimesest tasapisi kaamel saama. Kohustuste, mustrite ja piirangute koorem tema seljas muudkui kasvab, kuni inimesest saab ühel hetkel lõvi. Kui saab. Mõni inimene elab kaamelina elu lõpuni. Aga kui ta ärkab, saab temast lõvi, kes võitleb oma koormate ja süsteemi vastu, minnes sellega alguses päris äärmusesse. Mõne aja pärast mõistab ta, et tasakaal on taas kord keskel ja ta aktsepteerib ka kohustusi ja elu materiaalset poolt. Eesmärk on võtta elu rõõmu, kerguse ja uudishimuga, vabalt, ilma valehäbita, nagu sa tegid siis, kui olid laps. Trofimov jagab lihtsat meditatsiooni, mida kasutada oma südame avamiseks.

Karuneshi südame avamise meditatsioon

Seda meditatsiooni kasutavad südame avamiseks ka mitmed tuntud vene sensitiivid ja tervendajad. Pärast tunned ennast kergelt ning su südames on justkui rohkem ruumi.

Meditatsioon koosneb viiest osast. Muusika, mille järgi seda tehakse, leiad Youtube’ist, Spotifyst või iTunes’ist, kasutades otsingufraasina Karunesh heart chakra meditation. Youtube’ist leiad ka video, mis näitab, kuidas seda meditatsiooni tehakse.

Seisa sirgelt ja vabalt. Pane mõlemad käed südamekeskusele ja hinga mõned korrad sügavalt sisse ja välja. Hinga enda sisse värsket energiat ja vabasta välja hingates vana ja kasutu energia.

Pane muusika käima.

  1. osa – «Põhi»

Hinga tugevalt välja, samal ajal siruta parem käsi ja jalg ette, varbad puudutavad põrandat, keha jääb paigale. Tunneta käes venitust. Peopesa peaks olema suunatud väljapoole, sellega surud vana energia kehast eemale. Too parem käsi ja jalg lähteasendisse ning välja hingates tee sama vasaku käe ja jalaga. Korda neid liigutusi muusika rütmis. Kui muusika enne järgmist osa korraks vaikib, jää seisma ja pane käed südamekeskusele.

  1. osa – «Ida ja lääs»

See harjutus sarnaneb eelmisega, aga nüüd tuleb käsi ja jalg sirutada küljele, pöörates selleks kergelt keha ülaosa. Välja hingates siruta parem käsi ja jalg paremale ning järgmise väljahingamise ajal vasakule. Sisse hingates too jalg lähteasendisse ja käsi südametšakrale teise käe juurde. Korda seda muusika lõppemiseni.

  1. osa – «Lõuna»

Nüüd siruta parem käsi ja jalg väljahingamise ajal taha, vii ka pilk koos käe ja jalaga selja taha. Sisse hingates tule tagasi põhi- asendisse. Tee sama liigutus vasaku käe ja jalaga. Korda seda kuni muusika lõppemiseni.

  1. osa – «Ring»

Korda kõiki kolme harjutust – parem käsi ja jalg ette, vasak käsi ja jalg ette, parem käsi ja jalg küljele, vasak käsi ja jalg küljele, parem käsi ja jalg taha, vasak käsi ja jalg taha. Ära mõtle üle, muidu läheb järjekord sassi. Keha teab, mis teha vaja. Korda kuni muusika lõppemiseni.

  1. osa – «Sisemine tempel»

Istu või heida pikali ja lõdvestu. Lase muusikal õrnalt läbi keha voolata. Hinga normaalselt ja tunneta oma südant. Võid panna käed südamekeskusele. Jää sellesse asendisse nii kauaks, kui soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles