Dave Benton tervisest: tunnen, et mind on õnnistatud ellujäämise ja elus püsimisega

Raamatuportaal
Copy
Dave Bentoni raamat «Olen see, kes olen».
Dave Bentoni raamat «Olen see, kes olen». Foto: Karen Härms

Dave Benton kirjutab oma raamatus «Olen see, kes olen», et on juba lapsest saadik olnud aktiivne inimene. Sport ja hiljem ka laval esinemine on olnud talle tähtsad. Jalgpall, pesapall, tennis ja lavaline liikumine on tema kehalise tegevuse osaks olnud. «Muide, unustasin mainida oma tantsukihku (kindlasti oli Aruba päritolul selles suur osa) – teismelisena oli see mu nädalavahetuste lahutamatuks osaks ja jääb kuni surmani!» ütleb ta.

Ohtrad käigud arstide juurde

Samas on tema rohked käigud esmaabi punktidesse ja arstide juurde samuti kõnekad. Lapsena põhjustasid igasugused hulljulged tembud õnnetusi, ent oli ka muid tervisehädasid – näiteks teismelisena lõhkes Bentonil pimesool, sest ta sai halvaksläinud forellist mürgituse. Täiskasvanuna opereeriti tema mõlemat silma, ta kannatas «tennisemängija küünarliigese» all, pidi kolmekümneselt läbi põdema tuulerõuged koos 39-kraadise palavikuga ning tagatipuks algas Eestis «unustamatu» retk tema neerudega.

«See kestis enam-vähem kakskümmend aastat. Algas mõni kuu pärast 2001. aasta Eurovisiooni lauluvõistlust ja lõppes siis, kui juulis 2019 sain uue neeru. Teel siirdamisele tegin läbi arterilõikuse, et vältida selle lõhkemist, südameoperatsiooni kolme sondi paigaldamiseks südame vasakusse poolde ja viimaks perioodi, mil tuli käia kolm korda nädalas dialüüsis. See on olnud pikk ja käänuline teekond, kuid ma olen õnnelik siirdamise üle ja taevani tänulik kõigile, kes selle võimalikuks tegid. Puhaku mu doonor rahus,» ütleb Benton.

Nii tihedad haigla vahet käigud, et ei jõua üles lugedagi

Benton nendib, et kõige hullemad korrad on olnud need, mil ta on tundnud end nii halvasti, et on pidanud uuesti paluma end arstikontrolli viia.

«Mu neerud põhjustasid palju tüsistusi, millest kõige hullem oli kõrge vererõhk, sest see mõjutab kõiki organeid. Lisaks võiks mainida ka kõigi siirdamisele eelnenud operatsioonide mõjusid. Nii et uskuge – tunnen, et tegelikult on mind õnnistatud ellujäämise ja elus püsimisega. Tänan väga oma neeruarsti ja kõiki teisi, kes mul selle võitluse läbi aitasid teha,» ütleb ta.

Tervise teekonnal on teda saatnud need tarkuseterad:

  • Õppida elu hindama on tähtsaim võime, mis meile antud on.

  • Põhjust elada on palju enam, kui ise arvata oskad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles