Vaba Akadeemia esitleb uut kogumikku antiikaja lastest ja lapsepõlvest

Raamatuportaal
Copy
Pildil Kristi Viiding.
Pildil Kristi Viiding. Foto: Kristjan Teedema

29. jaanuaril kell 18 toimub Tartus, kultuuriklubis Promenaadiviis kogumiku «Kõige kaunimad ehted» esitlus. Ettekannetega esinevad Kristi Viiding, Marilyn Fridolin ja Elle-Mari Talivee, raamatust loeb katkendeid ette Siim Angerpikk.

Vaba Akadeemia raamatusarjas kolmanda raamatu, antiikaja lastele ja lapsepõlvele pühendatud kogumiku «Kõige kaunimad ehted» on koostanud Kristi Viiding ja Maria-Kristiina Lotman, tõlkerühma kuulusid veel Elsbeth Hanna Aarsalu, Marilyn Fridolin, Jaana Jurtšenkova, Kaidi Kriisa, Anni Polding, Kai Tafenau, Tuuli Triin Truusalu ja Beatrice Veidenberg.

Kogumik «Kõige kaunimad ehted».
Kogumik «Kõige kaunimad ehted». Foto: Raamat

Tõlkevalimik koondab Kreeka ja Rooma kirjandustekste mitmekesise taustaga autoreilt ja eri žanritest: hinnatud kirjameestelt, aga ka lastelt endilt, nii luulet kui ka proosakatkeid pikematest teostest, mõtteteri, kirju lähedastele, valme, pealiskirju jm.

«Näeme, et laste väärtustamise ja kasvatusega seotud küsimused pälvisid tähelepanu juba varaseimas Euroopa kirjanduses: käsitletud on laste tunnustamist kodus, koolis ja ühiskonnas laiemalt, laste õigusi, kohustusi ja õiglast karistamist, loomi laste kaaslaste või ohuallikatena, imelapsi, samuti laste ülearendamisega seotud ohtusid,» räägivad koostajad Maria-Kristiina Lotman ja Kristi Viiding kogumikust lähemalt.

«Vaba Akadeemia Raamatukogu» raamatusarja raames avaldatakse Academia Artium Liberaliumiga seotud originaalseid teadusprojekte, populariseerivaid teaduskäsitlusi ja eesti kultuurile vajalike teoste eestindusi. Varasemalt on sarjas ilmunud astronoom Tõnu Viigi «Astronoomialoengud» ja Mihhail Gasparovi«„Kapitooliumi emahunt. Rooma enne keisreid» Maria-Kristiina Lotmani tõlkes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles