10 raamatut, mis on Cameron Diazi elu jooksul enim inspireerinud

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Pildil on Cameron Diaz oma raamatuga "The Body Book" 2014. aastal.
Pildil on Cameron Diaz oma raamatuga "The Body Book" 2014. aastal. Foto: Shutterstock

Hollywoodi staar Cameron Diaz loobus juba aastaid tagasi näitlemisest, sest otsustas oma perele ja vaimsusele pühenduda. Kui vaba aega jäi rohkem üle, sai ta ühtlasi ka rohkem lugeda ja kirjutada.

Ta on ise kaasautoriks kahele populaarteaduslikule teosele - ilmunud on söömist ja trenni tegemist käsitlev «The Body Book» ning vananemisest rääkiv «The Longevity Book». Teise raamatu ilmumise puhul jagab Diaz raamatupoe Barnes & Noble vahendusel oma raamatusoovitusi ja toob välja 10 raamatut, mis on tema elu ja tööd kõige enam inspireerinud.

1. E.B. White, «Charlotte koob võrku»

«Üks esimesi raamatuid, mis vallandas mu kujutlusvõime ja pani mind lapsepõlves tõeliselt lugemist armastama,» kommenteerib Cameron Diaz.

2. Rachel Carson, «Hääletu kevad»

«Ta on teadlane, aktivist, keskkonnakaitsja ja suurepärane kirjanik,» kiidab Diaz Rachel Carsonit, kelle vaateid loodusest, teadusest ja ühiskonnast on alati endale oluliseks pidanud.

3.  Jane Fonda, «My Life So Far» (Minu senine elu)

«Jane on üks ausamaid ja inspireerivamaid naisi, kellega mul on olnud õnn kohtuda. Tal on olnud nii uskumatu karjäär ja ta on meie valdkonnas teistele naistele teed rajanud, luues ja hoides täielikult enda kaubamärki.»

4. Lena Dunham, «Not That Kind Of Girl» (Mitte selline tüdruk)

Diaze sõnul on näitleja Lena Dunham üks väga ainulaadne inimene - naljakas, tark, julge, loominguline ja hea eeskuju uuest feministide põlvkonnast.

5. David Lynch, «Suure kala jahil»

«Transtsendentaalne meditatsioon muutis mu elu,» ütleb Diaz, kelle meelest on David Lynch muutnud meditatsiooni kunstivormiks.

6. Martin J. Blaser, «Missing Microbes» (Mikroobide puudus)

Selleks, et oma soolestiku tööd paremini mõista, soovitab Diaz lugeda dr Blazeri raamatut, mis selgitab lahti, kui suurt rolli mikrobioom üldises tervises mängib.

7. Gwyneth Paltrow, «Oma isa tütar»

Gwyneth Paltrow kokaraamatud on Diazi sõnul lõbusad ja armsad. Need teevad sõprade ja perega koos söögivalmistamise toredaks, pealegi aga soodustavad tervislikku söömist.

8. Johnathan Silvertown, «The Long and the Short of It» (Pikalt ja lühidalt)

«Ökoloogil Silvertownil on väga nutikaid ja naljakaid teooriaid ning tähelepanekuid surematuse, eluea ja pikaealisuse kohta,» soovitab Diaz. «Ta vaatab loodusmaailma ajaloolise ja teadusliku pilguga.» 

9. Drew Barrymore, «Wildflower» (Metslill)

«Peale selle, et autor inspireerib mind kunstniku, ärinaise, ema ja sõbrana, teab Drew täpselt, mida öelda ja kuidas öelda, et see läheks südamesse,» räägib Diaz.

10. Carol Burnett, «This Time Together» (Seekord koos)

Cameron Diazi sõnul on Carol Burnett üks kõige naljakamaid naisi, kes on üldse siia ilma sündinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles