Lõpeb parima sõjaajaloo trükise konkurss

Raamatuportaal
Copy
Laidoneri muuseum.
Laidoneri muuseum. Foto: Priit Simson

Kaitseministeerium ja Eesti sõjamuuseum – kindral Laidoneri muuseum ootavad esmaspäevani töid Hendrik Sepa nimelisele parima sõjaajaloo-alase uurimuse konkursile.

3000 euro suurune preemiafond jaguneb raamatupreemiaks ja artiklipreemiaks ning kandideerima oodatakse monograafiaid ja uurimistööde kogumikke kui ka teadusartikleid ja peatükke uurimistööde kogumikes. Artiklid ja peatükid peavad vastama Eesti Teadusinfosüsteemi klassifikatsioonile.

Raamatu või artikli preemiale esitamiseks tuleb saata Eesti sõjamuuseumile aadressil info@esm.ee hiljemalt esmaspäevaks digiallkirjaga avaldus, kus on märgitud preemiale esitatava raamatu või artikli pealkiri, ilmumise aeg ja koht ning autori või autorite nimed.

Konkursile esitatud tööde hulgast valib 2021. aasta parimad sõjaajaloouurimused välja hindamiskomisjon, mille liikmete hulka kuuluvad ka eelmise aasta preemia laureaadid. Preemia laureaat või laureaadid kuulutatakse välja Hendrik Sepa 134. sünniaastapäeval 23. märtsil.

Sõjaajaloolase Hendrik Sepa nimelise preemia eesmärk on väärtustada ja tunnustada Eesti sõjaajaloo süvendatud ja teaduslikku uurimist. Esimest korda anti preemia välja 2013. aastal, kui selle pälvis Andres Seene. Eelmisel aastal tunnustati parima monograafia preemiaga Igor Kopõtinit raamatu «Rahvuse kool: Eesti rahvusarmee ja vähemusrahvused aastatel 1918–1940» eest ning Endel Püüat raamatu «Saarlased Nõukogude sõjaväebaasidel jalus 1939–1941» eest. Parima artikli preemiat välja ei antud.

Aastatel 1888-1943 elanud Hendrik Sepp oli Tartu Ülikooli Eesti ja Põhjamaade ajaloo professor ning Eesti Teaduste Akadeemia liige. Ta avaldas üle 300 ajalooalase kirjutise, millest kaalukaim teadustöö oli 1930. aastal ilmunud monograafia «Narva piiramine ja lahing a. 1700».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles