Ilmus Paavo Matsini uus romaan «Lenini valss»

Raamatuportaal
Copy
Paavo Matsin.
Paavo Matsin. Foto: Ragnar Peets

Kirjastuselt Lepp ja Nagel ilmus kirjaniku ja kriitiku Paavo Matsini uus romaan «Lenini valss», mis on 2015. aastal ilmunud, Euroopa Liidu kirjandusauhinna võitnud ning tänaseks rohkem kui kümnesse keelde tõlgitud kultusteose «Gogoli disko» järjeks.

Romaan «Lenini valss» kujutab endast maagilise realismi võtmes kirjutatud alternatiivajaloolist teost, milles Eesti Vabariik on sattunud Soome ja Tsaari-Venemaa erikorra alla. Kasutades erinevaid stiiliregistreid ja kohati soome-vene-eesti hüpoteetilise ühiskeele väljendeid, mõjutusi minevikust ja tulevikust, esitatakse lugejale muinasjutuline pilt sellest, kuidas Tampere Lenini-muuseumist tuuakse Lenin Tartusse, mille on hõivanud rivaalitsevad kassijõugud. Kuidas erinevad huvigrupid tahavad kuulsat revolutsioonitegelast ära kasutada, millised jõujooned võivad meid, eestlasi, aga ka meie lähinaabreid oodata ees lähimas tulevikus - kõige sellega tegelebki «Lenini valss».

Paavo Matsini romaanid «Gogoli disko» ja «Lenini valss».
Paavo Matsini romaanid «Gogoli disko» ja «Lenini valss». Foto: Kirjastus Lepp ja Nagel

Romaani Tartu esitlus toimub 1. veebruaril kell 18 Tartu kirjanduse majas, Tallinna esitlus 2. märtsil kell 18 Eesti kirjanike liidu musta laega saalis.

Matsini eelmine romaan «Kongo tango» võitis esikoha Eesti kirjanike liidu 2019 romaanivõistlusel. Paavo Matsin on ka Tartu 2022 linnakirjanik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles