Tiit Trofimov soovitab raamatut, mis selgitab lahti meeste ja naiste erinevad vajadused

Raamatuportaal
Copy
Tiit Trofimov.
Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Enesearengu teejuht Tiit Trofimov soovitab oma raamatus «Lõpp on algus. Julgus elada iseendana» David Deida kirjutatud raamatut «Tõelise mehe tee», kus autor seletab suurepäraselt lahti naiste ja meeste erinevad vajadused.

Naissugu tundub pärast seda veidi väiksema müsteeriumina

«Pärast selle raamatu lugemist tundus naissugu mulle veidi väiksema müsteeriumina kui enne. Soovitan «Tõelise mehe teed» kõigile, et vastassoo motiividest ja soovidest paremini aru saada,» ütleb Trofimov. Seal on palju ahhaa-hetki, mida ma siin ümber jutustama ei hakka, aga kõige tähtsama asjana võtsin mina sellest raamatust kaasa teadmise, et alati, igas olukorras tuleb jääda iseendaks. Ei tohi karta oma tõde välja öelda ega alluda ükskõik millisele manipulatsioonile selleks, et partnerile rohkem meeldida. Vastasel korral kaotad ennast suhtesse ära,» jagab Trofimov oma mõtteid.

Kui mees saab endaga parema kontakti ja elab oma tõekspidamiste järgi, ei vii ükski naise emotsioon teda keskmest välja

David Deida, «Tõelise mehe tee».
David Deida, «Tõelise mehe tee». Foto: Raamat

Trofimov selgitab, et sel juhul mees teab, et naine testib teda alateadlikult igal sammul, et kontrollida, kas mees elab oma tões ja väes ning on võimeline talle igas olukorras turvatunnet ja armastust pakkuma või laseb ta end igast väiksemast asjast kõigutada. Kui naine suudab mehe pidevalt keskmest välja viia, peab mees enda sees vastavad teemad ära lahendama. Mis see on, mis tegelikult ärritab? Mille ees sa hirmu tunned?

«Hoolitse pidevalt selle väikese lapse eest, kes su sees on, et ta tunneks ennast täiesti turvaliselt ega peaks väljastpoolt millelegi kinnitust otsima,» räägib Trofimov ja lisab, et kui ühe partneri sisemine laps ei tunne ennast hästi, hakkab teine talle isaks või emaks ja hoiab tal piltlikult öeldes kogu aeg käest kinni. Kui see käsi hakkab ära kaduma, tekib paanika. Kui sa kellegi teise käest kogu aeg kinni hoiad, ei saa sa kunagi päris ehedaks iseendaks. On ülioluline endas kindel olla ja teada, et kui partner su kõrvalt lahkub, ei juhtu sinu põhiolemusega midagi. Sina oled ikka see, kes sa oled.

Ole sa naine või mees, kui tahad kirge hoida, soovitab Trofimov elada oma tões, sest sellised inimesed on äärmiselt ligitõmbavad. Mida enesekindlam sa oled, mida paremas kontaktis sa endaga oled, seda köitvam see on. Paljud mehed muutuvad tuhvlialuseks sellepärast, et nad arvavad, et just seda naine tahab. Naine arvab ise ka, et on väga tore, kui mees iga nipsu peale püsti hüppab ja jookseb, aga tegelikult jääb naise kirg sellise mehe vastu aina väiksemaks ja väiksemaks, kuni kaob sootuks. Naised ei taha seda tunnistada, aga mida metsikum mees on, seda rohkem ta naisi ligi tõmbab. Mingi suvaline mehekrants, kes röhitseb ja peeretab, aga ütleb alati ausalt välja, mida ta tahab, köidab naist palju rohkem kui see karvasussidega tõukoer, kes tal kodus on.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles