TÄHELEPANU, MEHED ⟩ Kuidas äratada endas meesenergia?

Raamatuportaal
Copy
Tiit Trofimov.
Tiit Trofimov. Foto: Erakogu

Raamatu «Lõpp on algus» autor ja üks Ühenduses High on Life enesearengufestivali korraldajatest Tiit Trofimov sõnab, et kõige suurem meesenergia olemus on päikesepõimikus, kus on meie vägi, ürgsus ja jõud. «Tihti märkan, et mehed on läinud nii pea tasandile ja on unustanud, et on ürgsed olevused. Me oleme ju tulnud loodusest ja ühenduses loodusega,» nendib ta.

Meesenergia äratamine

Trofimov soovitab meesenergia äratamiseks hakata tooma kuuldavaks oma häält – hakata möirgama ja tunnetada, et möire tuleks sinu kõhust, su väest ja päikesepõimikust. «Tunneta, et möirgad kõhust, mitte peast ega kõrist,» juhendab ta.

Tiit Trofimovi ja Jaana Malingu raamat «Lõpp on algus».
Tiit Trofimovi ja Jaana Malingu raamat «Lõpp on algus». Foto: Konstantin Sednev

See on oluline, et äratada taas oma meesolevus ning kontakt iseendaga mehena ärkab taas ellu. Seda tunnetavad ka kohe kõik naised.

Meesenergia äratamiseks sobib ka keha raputamine – see viskab kehatasandilt välja alateadlikud hirmud ja tabud ja aitab saavutada iseendaga parem kontakt. Eriti hea on ühendada need kaks tegevust - keha raputamine ja möirgamine.

Oluline on ka lasta mehena oma tunnetel tulla, rääkida teiste meeste seltskonnas ja tunda, et oled aktsepteeritud oma tunnetes mehena. «Mehed, kes saavad seda kogeda, saavad väga hea kontakti oma meesenergiaga ja tunnevad, et mehena haavatav olla on täiesti okei ja vajalik,» ütleb ta.

Mehel on oluline olla kontaktis ka oma naisenergiaga

Trofimov lisab, et oluline on olla kontaktis ka oma naisenergiaga, sest nii mees- kui ka naisenergia on meis kõigis olemas.

«Inimese ühendus iseendaga saavutab haripunkti siis, kui õpime nendes pooltes voolama. Kui on vaja rohkem meesenergiat, siis oled meesenergias, kui on vaja alistuda, siis sa lähed alistumisse, kergusesse, voolamisse – see on naisenergia. On ülimalt vajalik, et sa õpid neid pooluseid vastavalt olukorrale endas kasutama, kontaktis olema ja lubama endal olla mõlemas pooles,» rõhutab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles