Ilmus Mann Loperi romaan «Inglite linn»

Raamatuportaal
Copy
Mann Loper.
Mann Loper. Foto: Erakogu

Ilmunud on Mann Loperi romaan «Inglite linn» – autori kolmas, mille avaldas kirjastus Lummur.

Raamatu tegevus toimub pärast Riket. Linnas, inimkonna langenud kantsis, kus võimutsevad tehisintellektid. Vähesed suure Sõja järel ellu jäänud inimesed olid sunnitud varjuma kindlustesse, mille kaitsvatest piiridest väljaspool pidasid masinad neile armutult jahti.

Mann Loper, «Inglite linn».
Mann Loper, «Inglite linn». Foto: Raamat

Vanemad inimesed maadlesid päevad läbi pakiliste probleemidega. Nemad ei leidnud enam ellujäämisvõitluse kõrval aega ega vaimujõudu mõttelendudeks.

Romaani peategelane Lonni, umbes kolme kuu pärast viisteist, aga tahtis ja jõudis veel unistada, viitsis isegi mängida mõttega Rikke parandamisest ega tahtnud leppida sellega, et Kindluse seinad peavad alatiseks jääma tema ahta maailma piirideks...

Mann Loper (s 1985), kes nimetab end igaveseks üliõpilaseks, on õppinud ülikoolis ajalugu ja praegu õpib eksternina doktorantuuris. Kirjanduses debüteeris Mann Loper 2014. aastal jutuga «Meister ja õpipoiss» (ilmus antoloogias «Täheaeg 13: Meister ja õpipoiss») ja tegu oli kirjastuse Fantaasia ja Eesti Ulmeühingu korraldatud jutuvõistluse võidujutuga. 2015. aastal ilmus autori esikromaan, Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastuse Tänapäev korraldatud algupärase noorteromaani võistlusel kolmanda koha saanud «Algus pärast lõppu», aasta hiljem aga Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlusel äramärgitud «Kellest luuakse laule».

Raamatust leiab ka eesti ulmekirjanduse eksperdi Jüri Kallase järelsõna, mis tutvustab autori varasemat loomingut. Kogumiku kaanepildi ja illustratsioonid on teinud Liisa Berezkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles